LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Elisabet Höglund tvingas bryta upp – starka känslorna: ”Att skiljas är att dö en smula”

29 aug, 2024
Elisabet Höglund
TT
Folkkära profilen Elisabet Höglund och maken Bosse går in i en ny era och lämnar Stockholm.
Här är parets nya liv – långt från Stockholm.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”Brand logo
Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”

I över 40 år har Elisabet Höglund, 79, haft sin bas i Tungelsta, strax söder om Stockholm. Där har hon bott tillsammans med maken Bosse Karlsson, 76.

I somras blev det däremot klart att de gör sig av med den rödmålade timmerstugan från 1800-talet i Tungelsta.

”Jag har inte råd med två hus. Vi måste välja”, skrev Elisabet på sin blogg i somras, och syftade på hennes andra hus i Älvhyttan.

Elisabet Höglund visar upp det nya livet efter uppbrottet

Nu står det klart att det är dit, till Älvhyttan strax nordväst om Örebro, som det permanenta flyttlasset går för paret.

Hon inleder ett vemodigt blogginlägg med orden:

”Att skiljas är att dö en smula...”

Och fortsätter:

”Det var precis så jag kände när jag sent i onsdags eftermiddag satte mig i bilen för att starta den tjugotre mil långa resan från mitt före detta hem i Tungelsta på Södertörn utanför Stockholm till mitt nya hem, gården ”Granåsen” i byn Älvhyttan i Nora kommun i västra Bergslagen.”

Annons

I deras förra hus i Tungelsta har som sagt Elisabet bott i hela 40 år, medan hennes make Bosse flyttade in där efter att hon redan levt 11 år i huset.

”Det kommer inte att bli min sista resa mellan Älvhyttan och Tungelsta. Vi kommer att åka tillbaka till Tungelsta för att ordna upp resterna av vårt gamla liv, slänga saker vi inte behöver och ta ett sista farväl av den plats där Bosse och jag har levt..., skriver Elisabet på sin blogg.

Därför tvingades Elisabet Höglund sälja huset: ”Har inte längre råd”

När de bestämde sig för att flytta i somras var det oklart hur mycket stålar paret skulle få för huset i Tungelsta då mäklaren ville ”känna av marknaden” först.

När den första visningen av huset hölls nu i slutet av augusti hade mäklaren dock satt den efterfrågade summan: drygt 4,1 miljoner kronor.

Och pengarna är något som spelat stor roll när paret tagit det här beslutet.

”Det känns som att slitas upp med rötterna. Det gör ont att lämna en plats som man älskar – inte minst när vi befinner oss så här sent i livet, Bosse och jag”, skriver Elisabet och fortsätter:

”Jag har inte längre råd att betala för två gårdar. Det är huvudsakligen ekonomiska skäl som har styrt mitt beslut.”

Det är alltså inte någon ny bostad som paret flyttar till, utan det är den gård som Elisabet ägt sedan över 20 år tillbaka.

”Under de första åtta åren bodde vi där så ofta vi kunde. Sen blev jag svårt sjuk i cancer och förlorade flera år av mitt liv”, skriver hon.

Förhoppningsvis kommer Elisabet och Bosse att trivas i deras nya hem i Örebro län.

FOTO: TT

Annons