ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Elisabet Höglunds make akut sjuk – efter uppslitande flytten

15 okt, 2024
AvAlva Jonsson
När Elisabet Höglund skulle resa till Spanien för att se sitt hus för första gången blev maken akut sjuk.
– Jag klarar inte det här längre, sa hennes man Bosse, uppger Elisabet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månadenBrand logo
Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månaden

Journalisten Elisabet Höglund, 80, köpte i början av september ett hus i Malaga i Spanien. Hittills har hon endast sett det på bild, men i tisdags skulle hon resa till solkusten för att för första gången få se sitt lilla hus i verkligheten.

I somras la hon och maken Bosse Karlsson, 76, ut sitt gemensamma hus i Tungelsta till försäljning och flyttade till parets andra hus i Bergslagen, där de nu bor permanent.

”Det är katastof, jag klarar inte det här längre”

På sin blogg berättar Elisabet nu om det dramatiska dygn som skulle ha varit dagen då hon fick se sitt spanska hus. Hon märkte några dagar innan avresan att Bosse, som varit sjuk en längre tid, blivit allt sämre.

Kvällen innan hon skulle resa iväg hade han andningssvårigheter, hostade intensivt och Elisabet såg på honom att något var väldigt fel. Hon fick ställa in resan för att finnas vid Bosses sida och på morgonen då hon skulle suttit på flygplanet var läget akut.

Annons

– Det är katastrof, jag klarar inte det här längre. Jag orkar inte. Jag måste få hjälp, sa Bosse.

Då ringde Elisabet 112 och paret väntade på att ambulansen skulle anlända. När den var på plats hade hon en konversation med personalen om läget.

– Det är allvarligt, sa hon och förklarade att hennes man haft ständiga lungproblem i flera år.

Bosse nekades ambulans

Ambulanspersonalen undersökte Bosse, men körde honom inte till sjukhuset. Trots att han behövde akutvård förklarade en sjuksköterska att det istället skulle komma en sjuktransport och hämta honom om en timma.

Beskedet gjorde Elisabet väldigt upprörd och det tog betydligt längre än en timma innan de kunde erbjudas sjuktransport. Vid den tiden hade Bosse redan hållit ut så pass länge att han tackade nej till att bli körd till akuten.

Enligt Elisabet mår han fortfarande dåligt och har svårt att andas.

FOTO: TT

Annons