LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Källan: Elitstyrkan-deltagarna bröts ner när kamerorna stängdes av

21 okt, 2024
Till vänster: Elin Ljungström i Elitstyrkans hemligheter. Till höger: Två deltagare kryper på marken.
Det har äntligen blivit dags för en ny säsong av Elitstyrkans hemligheter!
I programmet får tittarna se när deltagarna ställs inför extrema utmaningar, och nu berättar deltagaren Elin Ljungström hur de bröts ner även när kamerorna var avstängda...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför var Elin Härkönen tvungen att lämna Elitstyrkans hemligheter – och om tiden efter: "Det är det tuffaste jag har gjort"Brand logo
Därför var Elin Härkönen tvungen att lämna Elitstyrkans hemligheter – och om tiden efter: "Det är det tuffaste jag har gjort"

På måndagen börjar Elitstyrkans hemligheter i TV4 igen! Tidigare säsonger har blivit en succé där vi bland annat har sett Elin Härkönen, 30, och Bachelor-profilen Sebastian Martinsson, 31, kämpa i programmet.

Programledare är som vanligt Petra Malm, 47, som vi även ser i rutan som programledare för Robinson just nu.

– Fasader som rämnar och insikter som kommer som käftsmällar. Det är en tuff säsong, på många olika sätt, som väntar rekryterna, säger hon om programmet.

Och tufft verkar det sannerligen ha varit! Nu berättar en av deltagarna om hur de bröts ner, även när de inte filmades.

Elin Ljungström om att delta i Elitstyrkans hemligheter

I Elitstyrkans hemligheter ställs 18 deltagare inför fysiska och psykiska utmaningar som kommer att sätta deras uthållighet och styrka på prov.

Annons

I år deltar bland annat proffsdansaren och tidigare Paradise Hotel-deltagaren Nik Alexander, 31, och den personliga tränaren Sabina Dalfjäll Vassiliou, 45, från Biggest Loser.

En som också deltar är Elin Ljungström, 32, som är från Onsala men bor i Luleå. Hon jobbar åt räddningstjänsten och på vintern som vildmarksguide. För Norrbottens-Kuriren berättar hon om de tuffa inspelningsdagarna.

– Alla människor går runt med olika fasader, en del med hårda och stängda– andra inte lika mycket. Men när du blir så trött och nedbruten som du blir där orkar du inte hålla uppe någonting. Hela dig själv kommer ut. Du orkar inte vara någon du inte är.

I programmet får tittarna se hur deltagarna kämpar igenom sig olika utmaningar, men Elin berättar också att lika mycket hände bakom kameran!

Elin Ljungström har sidbena och brunt hår, står med militärfärgade kläder framför vatten och tittar in mot kameran med en allvarlig blick.
Elin Ljungström är en av deltagarna i Elitstyrkans hemligheter 2024. Foto: TV4/Jakob Dahlstrom

Elitstyrkan–Elin om inspelningarna: ”De bröt ner en”

Säsongens första avsnitt inleds med att deltagarna ska simma i iskallt vatten, men det tuffa började redan innan.

Annons

– Vi fick sitta på båten i tre–fyra timmar och vänta. Från början var man exalterad över att det skulle börja – sedan hände ingenting. Det guppade, folk mådde illa, spydde och lade sig ner för att sova. De bröt ner en innan ens första utmaningen hade börjat, säger Elin Norrbottens-Kuriren.

Även mellan tagningarna tvingas deltagarna hålla sig aktiva.

– Man får inte vila. Då ska du ut och göra fyspass utan kameror, mycket av det man utsetts för är utan kameror. Bara för att hålla igång en hela tiden, berättar hon.

– Sedan får man sitta ner och titta rakt fram. Blundade du fick du en tillsägelse. Du fick sitta med hörselkåpor, inte prata med någon och bara titta rakt fram. Det är så mycket däremellan som bryter ner er en också. Att sitta där utan att veta vad som ska hända, du får inte prata, sova – ingenting.

Trots detta berättar hon för tidningen att hon ändå hade velat göra allt igen om hon fick chansen, där hon säger att det är något av det jobbigaste hon gjort, men också det bästa!

FOTO: TV4/Skärmdump

Annons