LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Elvira var nära att drunkna i TV4-programmet – skarpa kritiken: ”Allt har tonats ner”

16 sep, 2024
Ytterligare en gång har man behövt kalla in sjukvårdare till The challenge.
Denna gång är det Elvira som drabbats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

TV4:s nya satsning The challenge är i full gång och det är faktiskt inte speciellt långt kvar nu tills vi får veta vilka som kammar hem vinsten på en miljon kronor.

Deltagarna som ställer upp i programmet är en salig mix. Det är några från Farmen, några från Robinson, några från Bachelor och några från Elitstyrkans hemligheter.

The challenge är ett väldigt fysiskt program och hittills har det minst sagt hänt en del incidenter. Strypgrepp, benbrott och knäskador är några exempel.

Och nu händer nästa sak! En drunkningsolycka.

Elviras panik – blev medvetslös

Kvällens tävling går ut på att ta sig genom en undervattens-bana där man ska låsa upp dörrar för att komma vidare till nästa bur. Någon som var livrädd inför detta var Bachelor-profilen Elvira Svensson, 25.

Annons

– Jag har ju lite klaustrofobi och jag får panik när jag inte får luft heller. Så ja, det är klart jag är lite orolig för dagens tävling, men jag ska försöka ta mig igenom den, det är väl bara att försöka att inte övertänka det tror jag. Bara göra, säger Elvira i programmet.

Elvira trotsade sin rädsla och hoppade i. Men i andra buren ska Elvira och parhästen Viktor Bergström, 30, ta luft samtidigt, vilket resulterade i förödande konsekvenser.

– Han väger ju ganska mycket och tynger ner buren vilket betyder att jag får absolut ingen luft. För det blir under ytan. Vågorna fortsätter komma så jag sväljer så mycket vatten, vatten efter vatten och vågorna bara kommer in och jag kan inte komma upp med huvudet.

Elvira försökte verkligen behålla lugnet och hålla ut till nästa bur. Men till slut gick det bara inte. Elvira skakade och pendlade mellan medvetande och inte medvetande.

Elvira medvetslös – räddas av Viktor Bergström

När Hänt når Elvira berättar hon vad som hände egentligen.

Annons

– Ja alltså jag blev ju medvetslös. Jag har faktiskt ringt Viktor för att stämma av lite och fråga vad som hände och inte, för när man är medvetslös är det ju svårt att komma ihåg allt, säger Elvira till Hänt och fortsätter:

– Men det som händer egentligen är ju att Viktor uppfattar att jag skriker någonting. Men då är det egentligen Helen som skriker något till Homayon, så han tror att vi ska avbryta tävlingen, så han simmar ur buren.

– Då ser han att jag inte är vid medvetande och det är först då hans panik börjar, konstaterar Elvira.

När Viktor såg att Elvira kämpade för sitt liv inne i buren skrek han på hjälp och till slut kom hjälpen fram. Viktor skrek att de borde klippa gallret, men det gick inte och istället kom livräddarna med syrgastuber.

Dykare var tvungna att hämta Elvira. FOTO: TV4

– Det här tog väldigt lång tid så jag blev väldigt nerkyld, de fick ju inte upp min värme och jag fick ligga med värmefiltar.

Annons

Elvira fick avbryta tävlingen och omedelbart åka hem till villan för att få vård men hennes tillstånd var definitivt värre än vad som visades för tv-tittarna.

– Det har ju varit fler incidenter som påverkat oss som är mycket allvarligare än vad de målats upp som. Allt har tonats ner ganska mycket när det gäller skadebiten, alltså var och varannan person behövde ju sjukvård.

Idag mår Elvira bra och har inte fått några större men, förutom att det såklart blivit ännu jobbigare att vara i trånga utrymmen.

– Jag är ju uppväxt på Västkusten och har hållit på med vattensporter hela livet, så alltså vatten är ju fine. Men det är ju det här med att vara i trånga utrymmen som jag inte kan ta mig ut ifrån när jag vill. Så det tyckte jag var lite jobbigt när jag kom hem och där känner jag att jag absolut har påverkats av den här händelsen.

FOTO: TV4, PRIVAT

Annons