LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

TV4-kocken Erik Videgård nedtystad – får inte säga vad han vill i Nyhetsmorgon: ”Utmanande”

01 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Erik Videgård syns ofta vid kastrullerna i Nyhetsmorgon.
Men sändningarna kan vara utmanande för tv-kocken.
– Jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag säger något, säger Erik till Morgonpasset i P3.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"Brand logo
Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"

– Han är matlagningsgurun som älskar att säga åt oss vad vi ska, och inte ska göra i köket. Nu är han också högst aktuell i Kockarnas Kamp All-Star, inleder David Druid sin presentation om dagens gäst i Morgonpasset i P3 och fortsätter:

– Såklart finns det bara en person som passar in på den här beskrivningen och det är ju ingen mindre än, vår allas: Erik Videgård.

Erik Videgård, 64, har länge varit en del av TV4:s Nyhetsmorgon och brukar ofta ses laga mat och umgås med vännen och programledaren Jenny Alversjö, 50. Tittarna älskar tv-kocken och de goda råden han delar med sig av framför kastrullerna.

För Hänt har Erik tidigare berättat att han varit tvungen att ta en paus från programmet på grund av inspelningarna av Kockarnas kamp All Star-säsong.

Annons

Men i Morgonpasset i P3 som leds av programledarna David Druid och Linnea Wikblad kommer nya avslöjanden.

Erik Videgård: Jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag säger något

Samtidigt som Erik brukar stå och laga mat pratar han också med programledarna, men programledare Linnea är nyfiken på hur samtalen i studion går framåt. Hon hävdar nämligen att Erik har lite av en mörk energi, som kanske inte riktigt är synonymt med Nyhetsmorgons aura.

– Men det ser du väl, att det finns lite mörk energi. Han är ju lite hårdrock på något sätt. Alltid svarta kläder och det förvånade inte mig att du varit ljudtekniker och turnéledare åt stora rockband, säger Linnea till Erik.

Erik Videgård tar inte illa upp av uttalandet, att han skulle ha en mörk energi, utan snarare tvärtom: han gillar det. Och Linnea tycker att det är intressant att han med denna sagda energi kan stå i Nyhetsmorgon som enligt henne är det ljusaste, soligaste programmet Sverige har.

Annons

– Ja, svaret är ja, det kan ibland vara utmanande och jag får rätt ofta bita mig i tungan innan jag liksom säger någonting, jag får fundera ett par gånger innan jag gör någonting, säger Erik.

Erik Videgård om tillsägningarna i Nyhetsmorgon

Men tv-kocken har kunnat hålla tungan rätt i mun, för han har aldrig blivit tillsagd av produktionen för någonting han har sagt.

– Nej, jag har lyckats hålla mig på fel sida av gränsen, känner jag, säger Erik Videgård skrattandes.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT / Skärmdump TV4

Annons