LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Erik Videgård talar ut om mobbningen – därför var han helt ensam

26 sep, 2024
Erik Videgård är en mycket folkkära tv-kock och Nyhetsmorgon-profil. Men nu väljer han att berätta om sin tuffa uppväxt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"Brand logo
Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"

Tv-kocken Erik Videgård, 64, har länge varit med i TV4:s Nyhetsmorgon. Med sina stående matinslag syns han i rutan titt som tätt, men ofta på söndagar tillsammans med vännen och programledaren Jenny Alversjö, 50.

Idag är Erik en av Sveriges mest kända kockar, utöver att han blivit otroligt omtyckt och hyllad av Nyhetsmorgon-tittarna, säljer han även kokböcker och har drivit diverse krogar.

Trots att han idag är otroligt omtyckt har Erik stött på svårigheter under uppväxten, någon han nu berättar om i en intervju med Femina.

Erik Videgård blev mobbad – då vände det

Erik beskriver en tung uppväxt där han både under låg- och mellanstadiet blev mobbad i skolan. Erik fick inte något stöd eller hjälp från sina föräldrar, utan berättar att han var mycket ensam.

Annons

Men det nådde en vändpunkt då hans mamma separerade från Eriks styvfar. Då flyttade familjen in till stan och kocken fick börja på en ny skola, där det kändes mycket bättre.

– Jag hamnade i en balettklass, för det var den enda klassen som det fanns plats i. Det var underbart. Jag fick massor med nya vänner.

Erik Videgårds liv förändrades när han fick sin dotter

På fritidsgården på Östermalm träffade tonåriga Erik vännen Mauro Scocco, och de två började spela musik tillsammans.

– Jag började med att spela saxofon i bandet vi hade, jag och Mauro. Men jag var usel på saxofon, så jag började ta hand om ljudtekniken istället. Och det gick så bra att jag snart fick förfrågningar från flera band om jag inte kunde sköta ljudet, så till slut blev jag ljudtekniker på heltid och turnerade med olika band.

Under en tid befann sig Erik bara ute på vägarna på diverse turnéer, fram tills att han fick sin första dotter. Då bestämde han sig för att hitta en karriär som gjorde att han kunde vara hemma mer.

Erik hade tidigare gått en kortare kockutbildning, och lyckades få jobb på Stockholmskrogen Gyldene Freden.

– Det var en jäkla tur att jag fick börja där. De var väldigt seriösa och jag fick lära mig enormt mycket.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT / TV4Play

Annons