LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Ernst Billgrens skilsmässokrav med 25 år yngre hustrun – hånfulla svaret

25 okt, 2024
Ernst Billgren är idag gift med 25 år yngre hustrun Julia Billgren. Nu berättar konstnären om relationen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”Brand logo
David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”

Ernst Billgren, 66, som även går under namnet Wilhelm von Kröckert, är en av Sveriges mest kända konstnärer och är sedan 1997 ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna.

Sedan 2014 är Ernst lyckligt gift med kärleken Julia Billgren, 41. Men innan dess var han gift med ex-frun Helene Billgren, 72. Ihop fick Ernst och Helene barnen Elsa Billgren, 38, och Sigfrid ”Sigge” Billgren, 34.

Därför vill Ernst Billgren och Julia inte ha barn ihop

Mellan Ernst och Julia är det en markant ålderskillnad på hela 25 år, något som tidigare blivit omtalat.

– Om någon är den vuxne är det hon. Min förra fru var äldre och då hade folk åsikter om att hon var fem, sex år äldre. Då var jag 24 eller något, har Ernst tidigare sagt till Mitti.

Annons

Men trots att paret hållit ihop i många år har Ernst varit tydlig med att de inte haft några som helst planer på att skaffa barn. I en tidigare intervju med Hänt har konstnären sagt:

– Ingen av oss är intresserade av att skaffa barn men däremot skulle jag kunna tänka mig att skaffa en blandrashund. Det vore trevligt.

Även Julia har uttalat sig om barnfrågan.

– Många par med stor åldersskillnad ska ju prompt ha den där nya kullen. Jag fattar inte det. Själv är jag fullkomligt ointresserad av allt det där. Vi har annat för oss, har hon tidigare sagt i en intervju med Svenska Dagbladet.

Ernst Billgren om äktenskapet med Julia: ”Om ett antal år...”

Det har gått tio år sedan Ernst och Julia gifte sig. Ihop med Helene var Ernst gift i trettio år innan han träffade Julia.

I en ny intervju med Icakuriren säger konstnären skämtsamt:

– Jag har sagt till Julia att jag är gift trettio år i stöten. Så om ett antal år… ”Lycka till” säger hon.

Annons

Ernst själv har varken dator eller mejl, utan det är Julia som sköter allt det åt honom. Ernst påstår att han aldrig i livet har betalat en räkning.

– Jag tror säkert att räkningarna ­blir betalda på något sätt, men jag är inte inblandad. Jag har alltid haft assistenter och anhöriga som har skött sådant. Det är väl bättre att jag håller på med mitt? Ska man bli bra på något så går det väl inte att göra på något annat sätt? Jag antar att den där Mondo hoppar rätt mycket stavhopp?

FOTO: Karin Törnblom/TT / Maja Karlström

Annons