LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Ernst Kirchsteiger i tårar över familjen – delar med sig av det privata

22 aug, 2024
Till vänster: Närbild Ernst Kirchsteiger som tittar åt höger och ser nedstämd ut. Till höger: Ernst står i skogen med en korg kantareller i handen.
Ernst Kirchsteigers pappa gick bort för flera år sedan.
När Ernst i Hemma med Ernst pratar om honom blir han tårfylld.
– Känslan av honom växer till, säger Ernst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids valBrand logo
Därför stöttade inte Per Morberg sin dotter Astrids val


Tv-profilen och inredaren Ernst Kirchsteiger, 66, har vi sett i flera tv-program. År 2022 meddelade han dock att han skulle ta en paus i karriären.

När han försvann från rutan var det första sommaren på tjugotvå år som Sommar med Ernst uteblev, och inte heller blev det någon mer Jul med Ernst.

Förra hösten gjorde han däremot comeback med ett helt nytt tv-program – Hemma med Ernst, som gick på TV4.

Ernst i tårar – känslosamma orden om pappan

Och det är i ett av avsnitten som Ernst blir känslosam, då han kommer att tänka på sin pappa. Han är och plockar svamp och berättar att han blir en bättre människa när han har varit i skogen.

– Skogen har fått tagit emot mina tårar, men också mina skratt och glädje. Skogen är en plats som på något sätt tröstar, berättar han i programmet.

Annons

För honom blir det också väldigt starkt när han just plockar svamp, berättar Ernst. Hans pappa, som varit död i många år, var nämligen en fantom på det.

– Så när jag är i svampskogen då är det som att hans… känslan av honom växer till. Och jag kommer ihåg hur han lät när han skrattade, jag kommer ihåg hur han lät när han hittade ett svampställe och han tog mig i sin hand och så gick vi iväg och plockade kantareller. Att vara med honom i svamperiet, att vara ute och plocka svamp, det var liksom en ynnest, säger han och fortsätter:

– Och det är klart att just nu där jag står så tänker jag på den här lilla korpulente mannen som jag älskar så mycket, min far. Så är det med det, säger han med tårar i ögonen.

Ernst Kirchsteiger står i skogen en bit ifrån kameran med träd runtomkring sig. Det är grönt och mossigt på marken och han håller i en korg med kantareller.
Ernst Kirchsteiger har svårt att hålla tårarna tillbaka när han pratar om sin far. Foto: TV4/Skärmdump

Ernst slår tillbaka mot ryktet

Utöver att vara en folkkär tv-profil har Ernst även varit med och tagit fram egna viner. I en intervju med Vinlistan berättar han om att det är för att han verkligen ville lära sig hur man gör vin.

I samma intervju får han även tillfället att förklara att han inte alls spelar en roll i tv, och att han inte ens har ett manus. Han menar att han är helt sig själv – men att flera verkar tro att han gör sig till.

– Många undrar hur jag är egentligen, som att jag spelar en roll i TV. Det gör jag inte! Jag är den jag är i TV-rutan. Har inget skrivet manus. Så vad jag gör är att förmedla mina egna tankar, sa Ernst då.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons