LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Familjen annorlunda-profilen har fått nog – efter alla frågor om bebisens utseende

15 sep, 2024
familjen annorlunda annikas bebis
Familjen Annorlunda-profilen Annika Pettersson har 13 barn – och fick lilla Charlie så sent som i vintras.
Nu svarar hon på följarnas frågor om dotterns ögon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Serneholt om att skaffa fler barn – efter utmaningen med tvillingarnaBrand logo
Marie Serneholt om att skaffa fler barn – efter utmaningen med tvillingarna

Annika Pettersson och Conny Pettersson blev kända för svenska folket i samband med sin medverkan i TV4-programmet Familjen annorlunda.

Även om hennes namn på Instagram lyder ”Drömmen om elva barn (@drommenom11barn)”, så är paret nu uppe i 13 barn totalt. Sedan tidigare förhållanden har både Conny och Annika varsin son, men så rent biologiskt har Annika 12 barn.

Familjens senaste tillskott, dottern Charlie, föddes i vintras – inte helt oproblematiskt. Det blev en tuff förlossning som slutade i akut kejsarsnitt och en blodförlust på två liter, berättade mamma Annika då på sin Instagram. När Hänt hörde av sig för att fråga hur de mådde nu svarade hon:

”Charlie mår alldeles utmärkt. Jag mår lite sämre men det går, är nog snart på benen. Syskonen är otroligt glada stolta och kärleksfulla. Alla vill ha hennes hos sig och lilla Charlie blir otroligt uppmärksammad”, i ett meddelande.

Annons

Familjen Annorlunda-Annikas svar om dotterns ögon – efter alla frågor

Nu är sockersöta Charlie runt nio månader, och syns frekvent på mammas Instagram. Med en stor följarskara så kommer dock ibland lite oönskade kommentarer. Nyligen har Annika fått flera som frågat om dotterns ögon, vilket nu får henne att ge svar på tal.

”Ni är några som reagerat på att lilla Charlie har olika stora ögon, och det är något jag själv också reflekterat över - framförallt på bilder. Idag var vi till ögonmottagningen efter remiss av BVC. Efter att jag påtalat min fundering såg man en eventuell skelning, varpå remiss skickades”, inleder 13-barnsmamman inlägget med och fortsätter sedan förklara:

”Efter noggranna kontroller så konstaterades att hon skelar inte, men ena ögonspringan är lite större än den andra. Detta är dock inget konstigt i sig, vi är alla lite asymmetriska, ögon, fötter, ben, armar... I Charlies fall blir det lite mer iögonfallande just gällande ögonen ibland på grund av att hon är ganska bred över själva näsroten.”

Annons

Följarna känner igen sig: ”Normalt”

I kommentarsfältet till det förklarande inlägget är det andra föräldrar som känner igen sig.

”Min lilla tjej har en pupill som är liite större än den andra. Det syns mest när pupillerna är förstorade, och om man tittar efter det. ögondoktorn sa att det var normalt”, skriver en följare.

”Båda mina killar har ett mer runt och ett mer mandelformat öga”, skriver en annan.

”Hon är så söt er Charlie, har aldrig reflekterat över hennes ögon”, poängterar en tredje.

Och vi kan bara hålla med!

FOTO: Instagram

Annons