LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Svennis sista ord innan han dog – privata videon visar

26 aug, 2024
svennis sista ord
Svennis har lämnat oss och nu väljer familjen att gå ut med sin sorg.
Även en nära vän har delat med sig av en stark video från deras sista möte.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sven-Göran "Svennis" Eriksson har somnat in – blev 76 år gammalBrand logo
Sven-Göran "Svennis" Eriksson har somnat in – blev 76 år gammal

Det var under måndagen som Sven-Göran "Svennis" Eriksson tog sitt sista andetag, 76 år gammal. I januari tidigare i år kom beskedet att den legendariske fotbollstränaren drabbats av cancer i bukspottskörteln.

Svennis bortgång har berört många och flera kända personer har nu uttryckt sina kondoleanser. Däribland David Beckham, som också publicerat en video då han besökte Svennis i Sverige.

David Beckhams starka video – berättar om Svennis sista ord

”Vi skrattade, vi grät & vi visste att vi skulle säga hejdå ... Sven tack för att du alltid har varit den person du alltid har varit, passionerad, omtänksam, lugn & en sann gentleman... Jag kommer att vara evigt tacksam för att du gjorde mig till din lagkapten men jag kommer för alltid att minnas den här dagen med dig och din familj”, skriver fotbollsstjärnan i inlägget och fortsätter:

Annons

”Tack Sven och som dina sista ord till mig – "Det kommer att bli ok".

Även barnen, Lina och Johan Eriksson, har valt att kommentera sin fars bortgång i ett öppet brev på den officiella hemsidan svengoraneriksson.com.

I uttalandet bekräftar de inledningsvis Svennis avled skedde lugnt och stilla i sitt hem på Björkefors utanför Sunne. Vidare uttrycker de sin tacksamhet för den kärlek som deras pappa mötts av sedan han valde att gå ut med sin sjukdom.

Barnen talar ut om tiden: ”Oförglömligt”

”Pappa berättade offentligt i början av det här året om sin svåra sjukdom och fick ett fantastiskt gensvar från vänner och fotbollsvänner runt om i Europa. Han bjöds in till flera fotbollslag i England, Italien, Portugal och Sverige. De delade sin kärlek till fotbollen och till pappa. Det var oförglömligt för både honom och oss.”, skriver barnen och förklarar vidare att Svennis varit otroligt berörd av det hela.

Annons

”Jag får höra det medan jag lever och det är jag otroligt tacksam för. Hjärtat slår dubbelslag och tårarna kommer. Jag har haft världens bästa jobb och jag var långa perioder lycklig varje dag. Det har varit fantastiskt”, ska Svennis ha sagt, enligt uttalandet.

svennis barn
Johan Eriksson och Lina Eriksson. Foto: Karin Törnblom/TT

Redan innan Svennis blev sjuk hade Prime börjat producera en dokumentär om hans karriär som fotbollstränare. I denna får vi således se den tuffa tiden efter cancerbeskedet – och hur hälsan snabbt försämras. Något som då känts betryggande för Svennis, berättar han, är att se barnen.

– Det är skönt att se att barnen har ett bra liv, de har ett bra liv och kommer att ha ett bra liv, sade han i dokumentären.

Till dem berättade fotbollstränaren också om hur han önskar hanteras efter sin bortgång.

– Askan kan kastas i vattnet här. Det känns som hemma, säger Sven-Göran Eriksson när han blickar ut över sjön Fryken nära hans hem i Värmland.

FOTO: TT, Instagram

Annons