LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Farmen-Stina om ilskan efter Guttas beslut

01 feb, 2017
author Linnéa Geijer
Linnéa Geijer
Stina tycker det är fel att samhället inte tar psykisk ohälsa på samma allvar som fysisk. Därför kunde hon inte låta bli att protestera i kvällens avsnitt.
Annons

Igår fick “Farmen“-deltagarna slakta sin första gris, och i kvällens avsnitt var det äntligen dags att stycka köttet så de kan koka ihop en riktig festmåltid. Men alla i gruppen kommer inte få ta del av den efterlängtade måltiden.

– Jag ser två ansikten här som inte var med igår. Storbonden, du valde att inte var med överhuvudtaget på slakten, och det betyder också att du inte äter av köttet. Så är reglerna på Farmen, säger Gutta Andersson i programmet.

Gutta ställde i kvällens avsnitt upp regler kring vem som får äta av köttet.

Stina Johansson, som är storbonde, accepterar först beslutet.

– Maria, du var sjuk igår. Så för din del tycker jag det är helt okej att du äter av köttet, tillägger då Gutta.

Då börjar Stina protestera. Hon förklarar att hon bevittnat grisslakt som liten och att hon därför mår psykiskt dåligt av det. Hon anser det ytterst orättvist att henens psykiska ohälsa inte tas på samma allvar som Maria Settergrens fysiska.

Annons

När Hänt talar med Stina förklarar hon ilskan bakom regler som denna.

– Det gjorde mig jätteirriterad, jag blev jävligt förbannad måste jag säga. Men det är ju inte Guttas fel. Det som gör mig så jävla förbannad är att Maria var sjuk och sängliggande flera dagar den veckan, och hon blev ju rekommenderad att ta sig hem men valde att stanna.

Stina sa ifrån.

Hon berättar att hon än idag lider av den grisslakt hon bevittnat som liten.

– Jag har trauma från det. Jag har minnen i huvudet av att de skållade grisar levande. Jag frågade min morbror och moster om det bara några månader innan Farmen. De förklarade att så var det inte, men det är så jag minns skriken, berättar hon.

Stina förklarar att även om hon idag vet sanningen bakom slakten hon bevittnade som barn hemsöker de falska minnena henne fortfarande.

Annons

– Det är så jag minns det från när jag var barn och inte fattade så mycket. Man bara hörde skriken, såg blodet och kände lukten och la ihop det. Därför gör det mig så irriterad att de kan sätta sådana regler.

Stina tog gårdagens slakt hårt.

Och det är inte första gången som Stina märker av denna slags särbehandling mellan psykiska och fysiska åkommor.

– Jag har ju ADHD, och medan jag är tacksam för min diagnos och för att jag är jag, så har det varit brokig och tufft många gånger. Men det är ju så det är i samhället, syns det inte så finns det inte.

LÄS MER: “Farmen- Maria akut sjuk- vårdades på sjukhus”

FOTO: TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons