LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Filippa Fernqvist om uppbrottet med Wiktoria

01 aug, 2024
TV4-profilen Filippa Fernqvist och flickvännen Wiktoria gjorde nyligen slut, nu öppnar hon upp om beslutet:
– Det är klart att det är tufft och tungt, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filippa Fernqvist bekräftar uppbrottet med Wiktoria - därför höll hon det hemligtBrand logo
Filippa Fernqvist bekräftar uppbrottet med Wiktoria - därför höll hon det hemligt

Filippa Fernqvist, 30, är ett välkänt ansikte på TV4 där hon är aktuell som programledare och reporter. Hon skriver dessutom historia som den första transpersonen att jobba som programledare för TV4.

– Jag har många gånger känt att jag aldrig kommer få det här jobbet, trodde på riktigt aldrig att det skulle gå, sa Filippa i en intervju med Hänt förra året.

Men sedan blev drömmen verklighet och idag ser vi henne regelbundet i tv-rutan.

TV4-programledaren bekräftar uppbrottet med flickvännen

Nyligen gick Filippa ut med den tråkiga nyheten att hon och ex-flickvännen Wiktoria, 23, hade gjort slut.

”Efter två och ett halvt år tillsammans har jag och Wiktoria tagit det gemensamma beslutet att inte längre vara tillsammans som ett par och i stället fortsätta som vänner. Vi kommer inte att kommentera detta mer och ber om visad förståelse och respekt inför det”, skrev Filippa på sin Instagram story.

Annons

Filippa och Wiktoria träffades på tinder, snart övergick konversationen till sms och telefon och efter att ha pratat i en vecka bestämt sig Filippa för att hälsa på Wiktoria i Gävle, där hon bodde då. Resten är historia.

Filippa Fernqvist berättar om uppbrottet med Wiktoria

Efter två och halvt år tillsammans bestämde sig paret till slut för att gå isär och när Hänt träffar Filippa under ett Pride-event och frågar hur hon mår, öppnar hon upp om beslutet.

Filippa förklarar att de gemensamt kom överens om att göra slut och att hon mår bra trots omständigheterna.

– Vi har ändå levt och bott tillsammans i över två år så vi är väldigt goda vänner. Så vi känner att det känns bra, förklarar Filippa och fortsätter:

– Men det är klart att det är tufft och tungt, särskilt också eftersom vi bor tillsammans. Så det är lite jobbigt.

Filippa berättar vidare att när hon gick ut med nyheten offentligt var det ett tag sen hon och Wiktoria hade bestämt sig.

– Grejen är att jag gick ju ut med det efter tag, det hade ju redan varit slut ett tag då, så kände jag det att någon gång måste man ändå göra det.

Inför framtiden är Filippa hoppfull både för sig själv och för Wiktoria.

– Samtidigt är det ett ett nytt kapitel i livet som börjar nu och jag önskar henne allt det bästa och ser hoppfullt inför framtiden.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons