LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Folkkära dansbandet tvingas lägga ner mot sin vilja: ”Ingen annan utväg”

18 sep, 2024
Till vänster: Skärmdump från dansbandet Xplays instagram på medlemmarna. Till höger: Xplay spelar framför ett publikhav. Mellan bilderna är en animerad spricka.
Nyligen kom nyheten att det populära dansbandet Fernandoz lägger ner – till fansens stora besvikelse.
Nu bekräftas det att ännu ett dansband lägger av!
Väldigt tråkigt”, skriver de på Facebook.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ordBrand logo
Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ord

Det folkkära Motala- dansbandet Xplays bildades år 2010 och har sen dess turnerat runt om i Sverige. År 2019 fick de pris som årets komet på Guldklaven, och 2021 var deras låt För evigt nominerad som årets låt, som även var med i tv-serien Välkommen till Köping.

Så sent som i våras släppte de ett nytt album. Men nu meddelar bandet att de tvingas lägga ner.

Vilken fantastisk resa vi haft tillsammans med er - men allt har ett slut!”, skriver de.

Dansbandet tvingas lägga ner

Dansbandet består Patrik Rasmussen, Esbjörn Samuelsson, Thomas Karlsson och Oskar Fridell. Bara i år har de haft hela 74 spelningar runt om i landet, enligt Dansbandsnytt.

43-åriga frontmannen och sångaren Patrik Rasmussen känner vi igen från bland annat Fame Factory år 2002 där han kom tvåa, och år 2005 deltog han i Melodifestivalen med dansbandet Date.

Annons

Det är på Xplays egna Facebook-sida som de berättar om det tråkiga beslutet.

”Efter mycket övervägande, vändande, vridande och vånda så har vi kommit fram till att vi måste lägga ner Xplays. Det är ett beslut från oss som driver och äger bandet, det vill säga Massi och Esa.Vi har svårt att få ihop turnerandet och allt annat jobb runt om kring bandet med jobb och vardag som det ser ut idag.” skriver de och fortsätter:

Det känns såklart väldigt tråkigt då vi haft en fantastisk resa och att vi har slitit hårt för att komma dit vi är idag…Vi stänger inga dörrar för framtiden, men som det ser ut just nu så ser vi ingen annan utväg än att ta detta beslut.

Andra dansbandet att lägga ner på kort tid – fansens sorg

Det här är andra dansbandet på kort tid som lägger ner. Hänt rapporterade nyligen att dansbandet Fernandoz har bjudit upp till dans för sista gången.

Xplays sista spelning blir på Gävlemaran den 20 oktober. Till deras Facebook-inlägg har hundratals personer kommenterat och uttryckt sin sorg över beslutet.

Men nej detta var de hemskaste jag hört det bästa dansbandet som funnits med bästa energin, ingen annan levererar som er” skriver en person.

Bästa fantastiska bandet! Så ledsamt!!! Tack för all glädje och energi ni spridit! Kommer sakna er! Kram”, kommenterar en annan.

Men neeeeej….Ni är ju så underbara!!! Eran energi på scenen är oslagbar!! skriver en tredje.

FOTO: Instagram/@xplaysdansband/Skärmdump

Annons