LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Hem till gården försvinner från TV4 – tittarna rasar: ”Går åt skogen”

12 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Nyligen presenterade TV4 sitt nya program Nyhetsdagen.
Men nu riktar flera tittare stark kritik mot nyheten som tvingar bort ett annat kärt program:
”TV4 ändrar och ändrar, och sämre och sämre blir det”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

Hejdå säger vi till En plats i solen och Hem till gården!

Nu ska TV4 storsatsa på nyheter, för i januari nästa år startar det nya programmet Nyhetsdagen. Programmet kommer att börja klockan 12 när Nyhetsmorgon slutar och kommer att sända ända fram till att Efter fem börjar. Detta innebär att kanalen skrotar den linjära underhållningen för att istället ge mer tid för nyhets- och samhällsprogram.

Beslutet motiveras av att nya Nyhetsmorgon, som 2022 förlängdes med två timmar, blev en enorm tittarsuccé. Men när Nyhetsdagen nu kommer att sändas måndag till fredag, innebär det att program som Hem till gården kommer att behöva flytta på sig – till sjuan.

Och det har rört upp en hel del känslor bland TV4:s trogna tittarskara.

Annons

Tittarnas ilska mot TV4 – efter ändring i tablån: ”Hem till gården flyttar”

Nyhetsmorgons Facebooksida är många arga över förändringen i tablån och det är en del tittare som verkligen kommer att sakna Hem till gården. Det folkkära programmet har gått i 35 säsonger och har hållit på sen 1970-talet och är mångas favorit efter att Nyhetsmorgon har sänts.

”Och Hem till gården flyttar man till 7an???? Kan man följa den på vanlig Play eller ska man köpa till en massa?”, undrar en tittare.

”Nej urjobbigt fattar inte? Tv 4 ändrar o ändrar och sämre o sämre blir det. Från tidig morgon nu till 12 o sedan efter fem till 19 o längre på helgen räcker inte det. Tänk dom som bara har basickanaler. Stackars dom matade med jobbigheter. hela tiden inte undra på att Sverige går åt skogen.”, skriver en annan person.

Men det finns vissa som också är glada, eftersom att de nu kommer att få se mer av sina kära profiler från Nyhetsmorgon, under Nyhetsdagen.

Annons

Folkkära programledarna från Nyhetsmorgon plockas till Nyhetsdagen

Redan nu står det klart vilka som kommer leda Nyhetsdagen som börjar sändas efter årsskiftet.

Programledarna för TV4:s nya satsning kommer inledningsvis vara Soraya Lavasani, Jenny Strömstedt, Jenny Alversjö och Thomas Ritter att leda programmet.

– Det är med stor glädje som vi drar igång Nyhetsdagen. Våra tittare är redan med oss på morgonen och efter fem som fångar en stor och trogen publik. Nu håller vi öppet hela dagen, säger Jenny Strömstedt till TV4.

Thomas Ritter tycker också att det känns jättebra, till Hänt berättar han i ett meddelande om programmet och sitt nya schema:

”Känns jättebra! Roligt att vi satsar på journalistik och det är alltid kul att vara med och dra igång nya program. Exakt hur vårt schema kommer se ut är inte klart, men nej jag lämnar inte nyhetsmorgon helt och hållet. Det gör ingen av oss fyra”.

Och en tittare på Nyhetsmorgons Facebook är också jätteglad av det nya beskedet:

”TV4 är mitt sällskap då jag är sjuk och tillbringar nästan all min tid framför tvn. Så jag blir jätteglad. Hellre detta än Hem till gården och En plats i solen...”.

FOTO: TT, Skrämdump tv-tablå

Annons