LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tilde de Paula Eby stoppas – programledaren påverkad av TV4:s beslut

05 sep, 2024
Tilde de Paula Eby i Efter fem. Till höger Henrik Alsterdal och Maria Snellman.
På torsdagskvällen går Kristallen av stapeln, där tv-program och tv-personligheter tävlar om åtråvärda utmärkelser.
Men en som stoppas från att gå på galan är den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi BjuhrBrand logo
Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi Bjuhr

På torsdagskvällen är det dags för årets upplaga av Kristallen, där tv-program och tv-personligheter i Sverige tävlar om åtråvärda priser i olika kategorier. Priset är tänkt att motsvara den amerikanska Emmyn och hålls på Cirkus i Stockholm.

Någon som ofta dyker upp på Kristallengalan är såklart den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby, 51. År 2016 och 2017 vann hon pris som Årets kvinnliga programledare.

Men i år sker en del ändringar – vilket gör att Tilde stoppas från galan!

Därför stoppas Tilde de Paula Eby från Kristallen

Tilde de Paula Eby har jobbat på TV4 i många år, och var länge en av programledarna i Nyhetsmorgon. Numera ser vi henne i stället i Efter fem som har sänts sedan 2019, och hon har också talkshowen Tilde.

I år är hon inte nominerad i någon kategori på Kristallen, men även år som hon inte varit nominerad har hon varit på plats, som till exempel förra året.

Tilde de Paula Eby på Kristallengalan 2023.
Tilde de Paula Eby på Kristallengalan 2023. Foto: Karin Törnblom/TT

Men inför kvällens gala sker en del ändringar från tidigare år. Vanligtvis brukar man kunna se galan i tv-tablån, och förra året sändes den till exempel i SVT med Mark Levengood och Keyyo som programledare.

Annons

I år leds galan av Arantxa Alvarez, 32, och prisutdelningen börjar klockan 19. Men någon egen plats i tv-tablån får den inte, skriver Expressen. I stället bantas galan ner.

Själva prisutdelningen kommer istället att visas i tv en timme efter den har varit– i ett specialprogram i Efter fem som alltså börjar klockan 20.00! Och det är just Tilde som leder den sändningen. Gästas gör hon av en panel bestående av Titti Schultz och Torbjörn Averås Skorup, och live från Cirkus är Carolin Björnerhag.

Trots den stjärnprogramledare som Tilde är, innebär det här alltså att hon inte kommer vara på plats på tv-Sveriges stora kväll – då hon måste befinna sig på jobbet.

När galan är slut kommer SVT att sända ett eftersnack tillsammans med programledaren Alex Letic, strax efter klockan 22.

Så fungerar Kristallen-priserna

Totalt är det priser i 21 kategorier på årets Kristallen som ska delas ut. I 17 av dem är det en jury som utser vinnarna, men i tre av dem har Aftonbladets läsare fått nominera och rösta fram sina favoriter.

Det är i kategorierna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare och Tittarnas favoritprogram, och bland de nominerade har vi bland annat Per Lernström, Markoolio, Carina Berg och Pernilla Wahlgren.

Även ett hederspris kommer att delas ut under kvällen.

FOTO: TV4/Skärmdump

Annons