LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Fördes akut till sjukhus – dansbandsstjärnan mitt i kaoset: ”Flera ambulanser”

22 jul, 2024
Lasse Stefanz på Orrskogen under dansbandsveckan
Foto: Johan Dali/TT
I lördags chockades publik och deltagare på Dansbandsveckan när en tromb drog in över Malung.
"Jag trodde knappt mina ögon" skriver Sannex-medlemmen Andreas Olsson till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Ingen sommar utan Dansbandsveckan – den 14–20 juli var det dags för årets upplaga i Malung. Under veckan spelade bland andra Vikingarna, Lars Kristerz, Donnez och Lasse Stefanz.

Inför den populära musikfestivalen såg väderprognosen något osäker ut. När Hänt pratade Vikingarna-medlemmen Anders Engberg, 73, inför att de skulle inviga Dansbandsveckan uttryckte han en viss oro för vädret.

– Det är lite orosmoln i och med regnvarning och sådär, så det är ju synd om det blir så. Men det kan man inte göra nånting åt. Det är bara att acceptera.

Stora chocken under Dansbandsveckan – tromb drog in under Malung

Och vädret var sannerligen lynnigt med omväxlande regn och sol. Under lördagseftermiddagen överraskades deltagare och publik rejält när en tromb plötsligt drog in över de centrala delarna av Malung. Tre personer skadades och fördes till sjukhus efter att ett tält vid en uteservering rivits upp ur marken och hamnat nere i Västerdalälven.

Annons

Enligt Dansbandsnytt märkte flera personer av kraftiga vindar i Grönlandsparken, och sedan även vid Västerdalälven nära centrum.

Bandmedlemmarna om tromben – mitt i kaoset

Ett av banden som märkte av tumultet var Sannex, som varit aktuella i bland annat Melodifestivalen 2021 med låten "All Inclusive". I ett meddelande till Hänt berättar sångaren Andreas Olsson om den händelserika lördagen.

"Vi spelade typ mitt i epicentrum men märkte konstigt nog ingenting förutom när det plötsligt kom flera ambulanser och stannade väldigt länge", skriver han och fortsätter:

Genrep Melodifestivalen 2021. Andreas Olsson och Patrich Rundström från Sannex
WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

"Det var min trummis Simon som lite senare skickade en artikel om vad som hänt och jag trodde knappt mina ögon då vi var på nästan samma ställe. Dock så var vår enda 'komplikation' att ambulanserna 'parkerade' in oss när vi hade bråttom ifrån uppträdet i centrum och att hinna upp till folkparken och rigga klart inför kvällens spelning så vi blev stående där i 1h ca"

Annons

En annan som var på plats under lördagen var Lasse Sigfridsson, tidigare medlem i Lasse Stefanz. När Hänt pratar med honom berättar han att han inte märkte av tromben – trots att han spelade i Grönlandsparken under lördagseftermiddagen.

– Jag hörde ingenting under tiden jag var där, jag hörde nog ingenting heller sedan på kvällen. Det var först dagen efter som vi såg på nätet att det hade varit en tromb där, säger han och fortsätter:

– Det gick väl rätt snabbt också, det virvlar omkring en stund och sedan är det borta. Är man inte på plats då missar man väl det.

Lasse Sigfridsson sjunger under Dansbandsveckan 2023
Johan Dali/TT

Hur var stämningen annars då?

– Det var helt underbart. Det var ju bra väder, om det inte var för tromben. Jag tror att det var fullt med folk där i Grönlandsparken och härlig stämning. Sedan på kvällen spelade vi dansmusik för första gången sedan 2011, när jag spelade med Lasse Stefanz.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons