LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Fredrik Eklund ger bort sin förmögenhet – största summan någonsin

23 aug, 2024
Fredrik Eklund missar aldrig tillfället att göra en bra affär.
Nu har slagit till igen – och bräckt rekordet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”Brand logo
Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”

Det är ingen hemlighet att Fredrik Eklund, 47, har många miljoner på banken. Stjärnmäklaren slog igenom i tv-programmet Million Dollar listing och har sedan dess blivit en global kändismäklare.

Fredrik Eklund medverkar i Draknästet

Trots att Fredrik är bosatt med maken Derek Kaplan, 48, i USA, är han nu aktuell som en av "drakarna" i den svenska tv-succén Draknästet. I programmet söker entreprenörer från hela Sverige investeringar till sina affärsidéer hos en grupp investerare och riskkapitalister – drakarna.

Nu är den fjärde säsongen av programmet igång. I säsongspremiären medverkar bland andra Sandra och Amir, som försöker charma Fredrik med sin alldeles unika affärsidé. De presenterar en AI-tjänst för fastighetsbolag som ska erbjuda styrelser, ledningsgrupper och fastighetschefer tjänster liknande de som en fastighetsekonom gör – fast digitalt.

Annons

Fredrik Eklunds succéaffär – bräcker rekordet

Duon var villig att sälja 20 procent av sitt bolag till Fredrik för 4 miljoner kronor. Fredrik är minst sagt intresserad, men accepterar inte budet utan att först ha förhandlat.

– 4 miljoner kronor. Men inte till 20 procent. Då ska jag ha 35 procent. I stort sett en tredjedel. Då är vi partners och då tar vi över världen tillsammans. Då kan vi bli ett miljardföretag, säger han i programmet.

Sandra och Amir försöker charma Fredrik ytterligare och kommer med motbudet 4 miljoner för 30 procent.

– Det här kommer vara the ride of your life, lirkar Sandra.

Efter ytterligare förhandlingar kommer de till slut fram till en överenskommelse. Affären landar på 4 miljoner för 31,5 procent i bolaget. Investeringen är den enskilt största i Draknästets historia, rapporterar Expressen. Bägge parter verkar minst sagt nöjda med affären.

– Ni är de mest dynamiska, mest utstrålning, snyggaste, härligaste, smartaste – så jag vill vara med er, säger Fredrik.

Annons