Fredrik Eklunds insikt med tvillingarna – kampen med maken Derek Kaplan
Nu berättar han om en insikt som han fått gällande barnuppfostran.
”Det här är kanske den viktigaste lektionen", skriver han på Instagram.
Det var 2017 som svenska kändismäklaren Fredrik Eklund fick tvillingar tillsammans med maken Derek Kaplan.
Fredrik och Derek var överlyckliga att allt gått som önskat, då de innan blev föräldrar till Milla och Freddy hade försökt att få barn väldigt länge.
Fredrik och Derek har valt att bli biologisk förälder åt varsitt barn och de kunde även välja kön på tvillingarna. För Hänt berättade Fredrik innan tvillingarna kom till världen hur proceduren gått till.
– Det funkar så att man gör ett embryo och sen får man bestämma vad man ska stoppa in, så att säga. Och då valde vi en flicka och en pojke, men man kan välja vad som helst. Det är fantastiskt att det funkar.
Surrogatmamman var från början okänd för paret men har med tiden blivit deras vän, sa Fredrik då.
– Vi känner henne väldigt väl nu, och jag känner en otroligt tacksamhet till henne och till universum för att det gått så bra och för att vi haft sån tur.
Insikten med barnen
Nu delar Fredrik med sig av en insikt med barnen och uppfostran. Idag är tvillingarna 3,5 år.
”Låt mig ställa en fråga ... Ända sedan Milla föddes har vi berättat för henne hur stark och smart hon är, långt innan hon ens kunde förstå orden. På senare tid har jag tittat på mycket Wonderwoman och Catwoman med henne. Jag säger till henne att hon har supermakter. Ja, hon gillar vackra prinsessor också, men vi ger henne möjlighet att bli vad hon vill, vara djärv och stark, och så framgångsrik hon vill. ”
Han berättar att det inte är riktigt likadant med sonen.
”Freddy å andra sidan är så stor och stark för sin ålder (och kommer att växa ur sina pappor överlägset) och vi gör vårt bästa för att få honom att växa upp till att vara snäll och känslig. Det är okej att gråta, det är viktigt att krama och säga ledsen. Den största utmaningen de flesta av oss står inför är att lära dem att dela saker, vara generösa mot varandra och andra.”
Ska inte bli för bortskämda
Han poängterar att de försöker få barnen att uppskatta det lilla och att behandla varandra bra. Att barnen inte ska bli för bortskämda, trots att de har det gott ställt.
”När de inte vill äta maten eller klagar om att de vill ha mer av något de redan har, pratar vi med dem om att barnen runt om i världen har väldigt lite jämfört med dem”.
Han tycker det är viktigt att hans barn förstår hur det ser ut i andra länder och han vill att de ska jobba för en bättre och mer jämställd värld när de blir större.
”Det här är kanske den viktigaste lektionen, hur vi hjälper dem att växa upp till några som vill göra skillnad".