LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Fusket i Nyhetsmorgon – det får tittarna inte se

02 aug, 2024
Till vänster: Skärmdump från Nyhetsmorgons Instagram där Carolin Björnerhag och Johan Macéus tar en selfie tillsammans och ler in mot kameran. Till höger skärmdump från Nyhetsmorgon där Carolin Björnerhag och Thomas Ritter sitter i sändning.
TV4s Nyhetsmorgon rullar på med många timmars livesändning varje vecka. Men ibland går allt inte som tänkt, och det finns saker som tittarna inte får se!
– Förstod du vad som hände nu? säger programledare Carolin Björnerhag till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Maria ForsblomBrand logo
Fem blixtsnabba med Maria Forsblom

Under sommaren rullar det populära TV4-programmet Nyhetsmorgon fortsatt på. Och med många timmars livesändning varje vecka är det inte konstigt att saker går snett ibland.

Hänt har tidigare rapporterat om hur programledaren Maria Forsblom, 37, glömt att byta från sina klackskor till tofflor inför sändningen, där klackskorna syntes stå på golvet.

Det är mitt sätt att mjukstarta morgonen och vara lite snäll mot kroppen, men läxan är gjord. Jag måste komma ihåg att gömma de skorna jag ska ha i sändningen tills dess att det är dags för dem, haha.” skrev hon då i ett meddelande till Hänt.

Missen i Nyhetsmorgon – tvingades krypa på golvet

Under en av sommarens sändningar var Expressen på plats. Nyhetsmorgon leddes den dagen av Carolin Björnerhag, 37, och Johan Macéus, 50, och allt gick inte riktigt som planerat.

I en artikel berättar Expressen om att en av gästerna upptäcker att han glömt sin fusklapp. Det är bara några sekunder kvar tills de går ut i sändning, så han hinner inte hämta den. I stället är det studiomannen som får springa iväg.

Annons

När hon kommer tillbaka med fusklappen har sändningen startat, så för att inte störa eller synas i bild kryper hon på golvet fram till bordet där programledarna och gästen sitter, för att räcka upp lappen i smyg.

– Det du såg nu hör inte till vanligheterna, sa studiomannen efter händelsen till Expressen.

Under samma sändning lyckas TV4 inte heller få ljudet att fungera med en gäst som ska vara med på länk.

– Förstod du vad som hände nu? Du ser att vi har skiftat och bytt plats på inslagen. Gästen som sitter där borta i soffan nu ska egentligen vara med senare i programmet, men vi kör det inslaget nu medan vi försöker få ordning på länken och ljudet, sa Carolin Björnerhag till Expressen.

Carolin Björnerhag om missarna under programmet: ”Fullständig panik”

Carolin är vanligtvis reporter i Nyhetsmorgon, men under sommaren har hon hoppat in som programledare. För Hänt har hon tidigare berättat om det är mycket att hålla koll på under en sändning.

Är det någon någon gång du har känt så ”Oj, nu gick det lite galet”?

– Ja men gud ja, det är ju sånt man inte kan kontrollera. Jag säger fel eller man går fel och inser ”juste det var den skärmen”, eller som en gång när en länk inte fungerade och det var helt svart i rutan. Men det är bara tv, vad ska man göra? Det som händer, händer, sa Carolin då.

– Men det är klart att där och då får man ju fullständig panik, tillade hon med ett skratt.

FOTO: Instagram/Skärmdump, TV4/Skärmdump

Annons