LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntBäst i test

Gert Fylking kan inte gå – bryter tystnaden om anklagelserna efter svåra sjukdomen: ”Förstörd”

16 jul, 2024
Två bilder på Gert Fylking. Till vänster står han framför en lila fondvägg o tittar in på kameran klädd i kostym. Till höger skärmdump från när han är med i TV4s Nyhetsmorgon.
Gert Fylking har länge kämpat med hälsan, och har idag svårigheter med att gå.
Det gick till den grad att han till och med blev stoppad av vakter.
– De tror ju att jag är berusad, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gert Fylkes stora oro efter blodförgiftningarnaBrand logo
Gert Fylkes stora oro efter blodförgiftningarna

Radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, har varit verksam i svensk underhållningsindustri sedan mitten på 80-talet. Sedan en tid tillbaka är han däremot pensionär och spenderar sin tid med barn och barnbarn.

Gert var tidigare gift med Tanja Fylking, 52, som han har sonen Figaro, 17, med. Han har också fyra barn och två bonusbarn från andra förhållanden, och idag har han även fyra barnbarn.

Hänt har tidigare rapporterat om Gert Fylkings hälsoproblem, och att han har problem att gå. I höstas fick han en mindre hjärnblödning som har satt sig på balanssinnet, och så har han neuropati – en obotlig och kronisk sjukdom som påverkar nervcellerna.

Gert Fylkings hälsokamp: ”Jag kan inte gå”

I en ny intervju ger Gert en uppdatering på hälsan, och berättar att sjukdomen har satt sig på fötterna för honom.

– Jag kan inte gå barfota för de gör så jävla ont. Skulle jag trampa på en legobit barfota skulle hela dagen vara förstörd.

Annons

Det går däremot fortfarande hyfsat bra att promenera.

– Behöver jag gå långt och länge, och det är lite knöligt och sådär, måste jag ha lite hjälp med käpp och så. Och jag håller gärna någon i armen. Jag är lite som om jag vore småfull.

Att folk tror att han är småfull är också något som han har fått erfara, berättar han för Hänt. Han har nämligen blivit stoppad av vakter på grund av det.

Gert Fylking stoppas av vakter på krogen

Det var under försommaren i år när Gert skulle in på krogen som vakterna stoppade honom.

– Jag står och svajar lite på trappsteget och tar tag i väggen när jag ska in. Då frågar vakterna; ”jaha, hur är det här då?”.

– De tror ju att jag är berusad. Jag svarade att det går alldeles utmärkt, jag har lite dålig balans bara. ”Men du har inte druckit?”, frågar de och jag svarar att nej för fan, jag dricker knappt nånting. Jag behöver inte det, jag ramlar ändå.

Gert berättar att han ändå tog det här med ro, och att han förstår missförståndet som uppstod.

– Jag menar, möter du en människa som går lite ostadigt, då är ju inte din första tanke ”oj han måste ha neuropati eller har en skada på balanssinnet”. Man tänker ju han är lite småfull.

FOTO: TT / TV4, Skärmdump

Annons