LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Gert Fylking kan inte leva på pensionen: ”Räcker inte till”

12 sep, 2024
Gert Fylking
Den folkkära radio- och tv-profilen Gert Fylking lever idag som pensionär.
Men den statliga pensionen är skral:
– Den räcker inte till, säger Gert ill Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”Brand logo
Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”

Radio- och tv-profilen Gert Fylking, 78, har en lång karriär inom svensk underhållning och är ett välkänt ansikte för många. Men idag ser livet annorlunda ut för Gert som nu är pensionär.

Under de senaste åren har Gert drabbats av en rad olika hälsoproblem. Bland annat har han problem att gå på grund av sjukdomen neuropati – en obotlig och kronisk sjukdom som påverkar nervcellerna. Dessutom fick han en mindre hjärnblödning i höstas och har också problem med hjärtat, något han tidigare har berättat för Hänt.

Gert Fylking om den skrala pensionen: "Räcker inte"

Det är inte heller bara hälsan som kan bli strulig när man är pensionär. När Hänt pratar med Gert över telefon berättar han även att ekonomin kan bli tuff under ålderns höst.

Annons

– Den statliga pensionen, är ju ingenting att skryta om alltså. Den räcker inte till det liv jag lever idag, förklarar Leif.

Tack vare hans långa karriär har Gert även tjänstepension. Något som gör att han för tillfället klarar sig bra – när den tar slut är en annan fråga, förklarar Gert.

– Men vet du vad? Om du ställer frågan om några år när tjänstepensionen är slut. Då kommer du få ett annat svar, säger Gert.

Så lever Gert Fylking idag

Idag lever Gert ensam i en villa i Årsta i Stockholm. Tidigare vare han gift med Tanja Fylking, 52 och tillsammans fick de sonen Figaro, 17 – men han bor på heltid hos sin mamma.

Gert har också fyra barn och två bonusbarn från andra förhållanden och fyra barnbarn.

När Hänt frågar Gert vad han tycker om ensamheten förklarar att han trivs bra, men att han på senaste tiden har funderat på hur trevligt det hade varit att dela samvaron med någon.

– Ja, alltså, jag trivs ju väldigt bra här i min lägenhet, men den är lite stor för mig. Jag skulle kunna tänka mig om jag kunde hitta någon som ville vara inneboende. Men det måste ju vara en speciell person, eftersom han delar både kök och badrum och toalett, avslutar Gert.

FOTO: TT

Annons