LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Allt om Gift vid första ögonkastet-experten Lemarc Thomas – familj och ursprung

03 okt, 2024
lemarc thomas och alla nya experter gift vid första ögonkastet
Gift vid första ögonkastet har fått två nya experter!
Lemarc Thomas är en av dem och nu berättar han mer om sig själv, sitt kärleksliv och bakgrund som matchmaker!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”

Det har äntligen blivit dags för premiären av Gift vid första ögonkastet – i vinterskrud. Detta är första gången som vinter-varianten sänds i Sverige förutom de välkända psykologerna Maria Farm och Fredric Bohm får vi se två nya experter i år. Det är inga mindre än sexualrådgivaren Delphine Cartier och matchmakingexperten och traumaterapeuten Lemarc Thomas.

Bland deltagarna hittar vi Nicklas, 34, Andreas, 26, Elsa, 27, Hector, 40, Adam, 30, Selma, 27, Magnus, 46, och Ninni, 26.

Lemarc Thomas driver matchmaking-företag

Lemarc Thomas är som sagt en av de nya experterna och han är verkligen expert på matchmaking och driver även ett eget företag som håller på med just det.

– Jag har gjort det professionellt i 14 år nu. Först i London och för åtta år sedan, när jag kom till Sverige har jag gjort det här också. Allt går väldigt bra, vi växer för varje år och vi har framgångsrikt matchat ihop folk.

Annons

Hur funkar det rent praktiskt?

– Vi lär känna människorna och sätter oss in i vad de vill ha i en relation, sedan söker vi efter potentiella matchningar till dem. Den enda skillnaden från Gift vid första ögonkastet är nog att det bara är en dejt vi fixar åt dem, inte ett bröllop, säger Lemarc och skrattar.

– I Gift vid första ögonkastet har vi liksom bara en chans!, tillägger han.

Är Lemarc Thomas svensk och vem är han gift med?

Lemarc kommer ursprungligen från Storbritannien, närmare bestämt växte han upp på ön St Helena. Men han kom till Sverige för kärlekens skull.

– Ja, min man är svensk och vi träffades för över nio år sedan. Sedan, inom loppet av 24 timmar, tog jag beslutet att flytta till honom i Sverige för att vara med honom, det är åtta år sedan nu jag flyttade hit, säger Lemarc till Hänt.

Är din man också känd?

– Nja, hans namn är Michael Wernstedt, hans farbror är Raoul Wallenberg, så han är från den familjen som ju är känd. Så det är på det spåret, han är barnbarn till Nina Lagergren, han är entreprenör, förklarar Lemarc.

Annons

Har Lemarc Thomas barn?

Han och Michael har dessutom tagit nästa steg i relationen när de nyligen blev föräldrar till en liten son!

– Nu har vi fått vårt första gemensamma barn. Han är fem månader gammal och som du förstår så händer ju inte barn på naturlig väg för oss homosexuella. Så han var väldigt, väldigt planerad. Det tog sex år för honom att komma till världen via surrogat, berättar Lemarc för Hänt.

Men nu är Lemarc alltså högaktuell i Gift vid första ögonkastet och det var ganska självklart för honom att tacka ja till rollen.

– Ja, allt hände så fort och jag hann inte riktigt diskutera det, men allt föll bra på plats. Jag tror inte att jag hade några frågor, jag bara åkte till London och sedan var jag redan inne som en av experterna.

Deltagarna om att prata engelska med Lemarc Thomas

Hur var det för deltagarna att du inte pratar svenska?

– De pratade svenska, jag var den enda som pratade engelska. Jag förstår ju svenska så alla coaching-sessions är på svenska och jag svarar på engelska. Jag tycker det är viktigt att de får prata på sitt modersmål. Det är så jag jobbar i mitt vanliga jobb också, säger Lemarc och fortsätter:

Annons

– De kan uttrycka sina känslor mycket lättare på svenska.

Är Lemarc Thomas släkt med Peter Lemarc?

En sak som många kanske reagerar på är Lemarcs namn. Många kanske nämligen tror att han är släkt med låtskrivaren Peter Lemarc, men så är inte fallet.

– Nej, vi är inte släkt tyvärr, säger Lemarc och skrattar.

– Det är ju också så att Lemarc är mitt förnamn och Thomas är mitt efternamn. Men folk tror ofta att det är tvärtom och att det finns någon koppling. Men tyvärr finns det inte det, jag har inga musikaliska gener.

Gift vid första ögonkastet har premiär torsdag 3 oktober 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

FOTO: SVT, Ulrika Malm ULM

Annons