LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Gravida Sofia Ståhls skräck – kollapsen: ”Väldigt mycket blod”

19 aug, 2024
Tareq Taylor och Sofia Ståhl
Foto: TV4
Sofia Ståhl och Tareq Taylor väntar barn tillsammans.
Nu berättar Sofia om skräckscenariot.
– Händer det så händer det, säger hon till Mama.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisa Lindströms längtan efter barn med nya pojkvännen: ”Älskar”Brand logo
Elisa Lindströms längtan efter barn med nya pojkvännen: ”Älskar”

Stjärnkocken Tareq Taylor, 55, och hälsocoachen Sofia Ståhl, 36, blev officiellt ett par 2022. Paret fattade tycke för varandra redan under inspelningarna av tv-programmet Lyckomaten.

Nu händer det mycket i Tareq och Sofias liv, paret har fullt upp med att renovera sitt hus och nyligen kom de med lyckobeskedet att de väntar barn tillsammans.

Sofia Ståhl om att få barn med Tareq Taylor: "Inte så stängt som jag hade trott”

Både Tareq och Sofia har barn från tidigare relationer. Sofia har dottern Edith, som föddes 2017, och Tareq har dottern Ellen. I en intervju med Mama berättar Sofia att hon inte hade väntat sig att bli mamma igen.

– Sen så kom ju en ny kärlek in i mitt liv, och med den så visade det sig att det var kanske inte så stängt som jag hade trott.

Annons

När Sofia gör intervjun är hon i vecka 19, och kan ge det lugnande beskedet graviditeten går bra – något som inte var fallet under hennes förra graviditet.

– Jag vågar knappt säga det, men jag har inga krämpor. Förra gången hade jag järnbrist, illamående, foglossning, jag var torr i munnen hela tiden. Nu får jag ju anpassa lite grann så klart, men än så länge är inte magen gigantisk, så då kan jag ju ändå köra på. Men sen är Tareq hela tiden så här: ”Nej, ta inte den älskling, lyft inte den där, jag tar den där”, säger hon till tidningen.

Sofia Ståhl om skräcken under förlossningen: ”Forsade ut”

Sofia berättar hur hon tänker kring själva förlossningen.

– Helst ingen epidural. Det hade jag inte förra gången heller. Värme som smärtlindring och lustgasen kan jag ta till när det krisar. Tens är otroligt bra som smärtlindring. Sedan finns ju en diskussion om att föda hemma och det hade jag kanske övervägt, men förra gången jag födde förlorade jag väldigt mycket blod... Med tanke på det så känns det inte som ett alternativ.

Annons

Hon förklarar att det forsade ut två liter blod efter att moderkakan hade kommit ut. Den stora förlusten av blod påverkade henne flera veckor efteråt.

– Tack och lov behövde jag inte opereras, men jag fick inget extra blod efteråt för de sa att jag var ung och vältränad. Men i en månad gick jag på skakiga knän och svimmade ganska ofta.

Men Sofia verkar inte ängslas inför att samma sak ska hända under den här förlossningen.

– Jag tar inte ut saker eller oro i förskott på det sättet. Händer det så händer det, men det finns ingen anledning att fantisera om saker som inte har hänt, säger hon.

Foto: TV4

Annons