LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Gravida Sofia vilade ut i Sydafrika

20 nov, 2015
AvOla Brising
Sedan bröllopet i somras har gravida prinsessan Sofia haft ett fullspäckat schema. Nu har hon fått chans att vila upp sig ett par veckor i Sydafrika.
Annons

Den 13 juni gifte sig prins Carl-Philip, 36, och prinsessan Sofia, 30, i Slottskyrkan i Stockholm. Efter en kort bröllopsresa till Fiji i Söderhavet började allvaret snabbt för den nyblivna prinsessan som under sommaren och hösten haft en mängd offentliga uppdrag där hon representerat kungahuset. Bland de större åtagandena märks en rundresa i Värmland och Dalarna, riksmötets öppnande, Sverigemiddagen, en stor officiell resa till hennes älskade Sydafrika och prins Nicolas, 4 månader, dop. Och i mitten av oktober offentliggjorde till sist hon och Carl-Philip vad Hänt avslöjat redan några veckor tidigare, att de väntar sitt första barn.

– Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla, sa de i ett uttalande på kungahusets instagramkonto.

4-04926083.jpg
I början av oktober tillkännagav Carl-Philip och Sofia att de väntar sitt första barn. Foto: IBL-AOP

Efter fyra månaders hårt slit har Sofia nu äntligen fått chansen att åka och vila upp sig från alla offentliga uppdrag i lyxlägenheten hon köpte för ett år sedan i Kapstaden, Sydafrika. Lägenheten ligger i exklusiva Sea Point bara några hundra meter från havet och områdets berömda strandpromenad.

9-42-57821731.jpg
Området Sea Point i Kapstaden, Sydafrika. Foto: Corbis

Sofia åkte dit för tre veckor sedan, medan Carl-Philip stannade kvar i Sverige. Äntligen kunde hon i lugn och ro sitta och blicka ut över Atlanten och drömma om hur livet som mamma ska bli. Något säkert även kungahuset uppskattar eftersom det när man är gravid är viktigt att inte stressa för mycket och leva sunt för att fostret ska utvecklas normalt och barnet ska bli friskt.

Annons

Margareta Thorngren vid hovet säger till Expressen att Sofia även är i Sydafrika för att fira Project Plavground som hon grundade för fem år sedan, men inte längre jobbar med:

– Det är något som prinsessan har planerat sedan länge tillbaka.

151006-99-06561-dpai.jpg
Äntligen har prinsessan Sofia fått vila ut ett par veckor i solen i Sydafrika. Foto: IBL

Prinsessan var tillbaka till Sverige lagom till hennes nästa officiella programpunkt som var ett styrelsemöte i Global Child Forum på Stockholms slott i måndags den 16 november.

Andra läser också:

Prinsessan Sofia är på smällen — så här skiljer sig hennes graviditet mot din

Kronprinsessan Victorias stenhårda gravidkrav: ”Daniel är orolig”

Dominika Peczynski osäker på framtiden med Anders Borg: ”Vet inte om jag vill gifta mig”

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons