LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Gry Forssell försörjer familjen – därför är maken Alex ledig halva året

25 okt, 2024
gry och alex
Gry Forssell drar in många miljoner om året – och står för majoriteten av familjens försörjning.
Nu berättar maken Alex att han bara jobbar ett halvår om året.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

”Jag har aldrig” med Gry Forssell – kysste kändismannen i studionBrand logo
”Jag har aldrig” med Gry Forssell – kysste kändismannen i studion

Gry Forssell, 51, har varit tillsammans med sin Alex Kossek i över 20 år, och sedan 2007 har de varit äkta makar. De har barnen Vincent och Nikki ihop, som det visar sig att Alex fått dra det tyngsta lasset med.

Även om Gry varit en högst närvarande och kärleksfull mor, har hon arbetat mycket och på speciella tider under många år. Nyligen firades hon stort i Gry Forssell med vänner då hon programlett mornarna i Mix Megapol i hela 20 år.

I radioprogrammet ringde maken in och berömde sin frus insatser framför alla.

– Jag tycker att du är så himla duktigt som har gjort det där i 20 år och du visar dem vad ” Kliva upp och gå till jobbet” betyder. Jag tycker verkligen du är en förebild för både mig och barnen och jag tycker du gör det så fantastiskt bra, säger Alex från telefonen, vilket får alla i studion att applådera.

Annons

– Jag är glad, gud va gullig du är som säger så Alex, jag är jätteglad för det, men du vet ju också att det betyder så jävla mycket att du är världens bästa pappa också och har tagit hand om barnen. Vincent var ju bara ett år när jag började jobba här, svarar en berörd Gry i programmet.

gry forsells make och barn
Gry Forsells lilla familj, 2004. Foto: Karin Törnblom/TT

Gry Forssell drar in stålarna – maken jobbar halvtid

I en ny intervju i Expressen print, berättar Gry mer om makens uppoffringar då barnen var små.

– Han jobbade som frilansfotograf och blev tvungen att byta jobb när jag började på radion. För det var ju fem dagar i veckan som jag aldrig skulle vara hemma på morgnarna, säger Gry till tidningen.

– Kan du känna att du fick försaka något?, frågar Expressens reporter Maria Brander:

– Det är klart att det var skitmycket. Men jag upplevde det aldrig som hemskt eller att jag aldrig träffade barnen. Fast egentligen borde jag fråga Alex om det, säger hon och ropar på maken som svarar:

Annons

– Det ärliga svaret är att Grys ekonomi är vad som möjliggör att jag jobbar halvtid eller egentligen heltid under ett halvår på Grönan.

Maken Alex hyllas för insatserna hemma: ”Bara för att jag är man”

Enligt tidningen omsätter hennes bolag runt sex miljoner om året. Och bakom den förmögenheten ligger förstås mycket hårt jobb.

– Jag har också varit på inspelningar då du ammat mellan tagningar. Men om jag följer med och bor på hotell, så ses vi ju där. Man kan säga att Gry har skapat förutsättningar både för sig och familjen, så att hon inte behövt försaka något. Hon kunde äta kakan och ha den kvar, säger Alex.

Vidare förklarar maken hur han genom åren fått mycket ryggdunk för sina insatser för familjen, något som sticker lite i honom.

– De tycker att jag är duktigare än vad jag faktiskt är, och då försöker jag påminna folk om att det bara är för att jag är man och förväntas vara den som tjänar pengarna. Men i vår relation är det Gry som har det ekonomiska huvudansvaret.

– Men du är ju duktig, inflikar Gry.

– Nej, jag bara gör vad alla partners till framgångsrika människor gör, haha!

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Charlotte Brunzell/TT, Karin Törnblom/TT

Annons