LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Grynet Molvig ångrar sitt livsbeslut – splittrades från sonen: ”Gjorde något väldigt dumt”

20 sep, 2024
AvAlexandra Glahns
Grynet Molvig har en lång och gedigen karriär.
Men ”världens bästa mamma” anser hon sig inte ha varit i alla lägen.
– Jag kommer kanske inte att få pris för att ha varit världens bästa mamma, men det är okej, säger hon till Hemtrevligt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinstenBrand logo
Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinsten

Hon har fyllt 81 – men att mata duvor i parken som pensionär är ingenting för norskfödda Grynet Molvig. Nu är hon aktuell med självbiografin Alla kallar mig Grynet.

– Jag tänker att varje jobb kan vara det sista, så är det i min ålder. Men jag jobbar för att jag tycker det är kul, inte för att jag måste, har Grynet tidigare sagt till Aftonbladet.

Grynet började sin bana inom skådespeleri redan som tolvåring och blev något av Hasse och Tages musa. Hon var med i revyer som Spader madame och filmer som Mannen som slutade röka.

– Jag känner mig bortskämd som har fått sjunga deras fantastiska texter och melodier. Jag är medveten om att jag har haft tur. Och jag var alltid yngst, till jag plötsligt blev äldst. Jag vet inte vad som hände, berättar Grynet för Hemtrevligt.

Annons

”Man ska inte vara rädd för att åldras”

Att åldras är inget Grynet är så förtjust att prata om, men inte heller räds.

– Ibland känner man sig urgammal och ibland känner man sig jätteung. Jag vill säga till alla 30-, 40- och 50-åriga kvinnor som ålderskrisar att det dyker upp oväntade roliga saker hela tiden. Är man öppen för det så väntar nya roliga äventyr runt nästa hörn. Man ska inte vara rädd för att åldras utan istället vara nyfiken, har Grynet sagt till Aftonbladet.

Under perioder i livet har hon tampats med olika rädslor och försökt hitta bot till dem.

– Jag tänkte att om jag uppsöker rädslan och ser den i vitögat så kanske jag blir av med den. Så jag utbildade mig till fallskärmshoppare. Tyvärr hjälpte det inte, men oj, vilken kick det var, berättar hon för Hemtrevligt.

Grynet Molvig. FOTO: Duygu Getiren/TT

”Otroligt att en så kort fling kunde bli så stor”

Jobb har även blandats med romanser och sus och dus.1965 gifte sig Grynet med den norska kompositören Alfred Janson och de fick sonen Theodor (idag 54 år).

Annons

Förhållandet gick i kras och 1983 gifte hon sig med nu framlidne greve Noppe Lewenhaupt. Ett liv som ensamstående mamma byttes mot slottsliv på hans herrgård utanför Västerås.

Där ordnades det med jakt och Grynet tog jaktlicens. Fester med kungen var ett givet inslag.Men den mest omtalade romansen var den med Frank Andersson på 80-talet.

– Det är otroligt att en så kort fling kunde bli så stor, jag förstår verkligen inte det. Det var en rolig parentes, men inte så mycket mer, har hon sagt till Aftonbladet.

I dag är Grynet särbo med Douglas von Sydow, ett upplägg hon ämnar fortsätta med.

– Det rullar på och vi är fortfarande särbo. Det passar oss. Vi har inga planer på att flytta ihop och anledningen är helt enkelt att man har sitt egen ”space”. Det gör också att det är trevligt när vi väl träffas.

”Kommer kanske inte att få pris för att ha varit världens bästa mamma”

Sonen Theodor betraktar hon som sitt livs största kärlek.

Annons

– Jag tyckte att det var stort att bli mamma. Men nu är han ju gubbe. Bebis igår, gubbe idag, vad fort tiden går.

Grynet jobbade mycket när Theodor var liten, men tycker att hon gjorde så gott hon kunde.

– Jag kan inte plocka bitar jag ångrar och gå runt och älta det. Det var okej, vi överlevde. Jag tyckte att det var en lyx att få barn och Theodor var världens sötaste. Jag var också mitt uppe i mina jobb, det var så livet såg ut då. Jag kommer kanske inte att få pris för att ha varit världens bästa mamma, men det är okej, avslutar hon till Hemtrevligt.

Sonen flyttade till Norge – Grynets sorg: ”Det värsta...”

När Grynet medverkade i Stjärnorna på slottet så berättade hon om sonen Theodor.

– Jag gjorde något väldigt dumt, förklarade Grynet följt av:

– När Theodor var 13 så sa hans pappa ”Nu ska han komma till Oslo och fortsätta högstadiet i Norge”. Det värsta var ju bara att han kom aldrig tillbaka. Han bosatte sig där, säger Grynet.

Splittringen från sonen var väldigt jobbig, mycket eftersom hon inte var förberedd på att förlora honom till grannlandet.

– Det var tufft. Det hade jag inte riktigt räknat med.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

FOTO: SVT

Annons