LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Gunde Svan om att sonen Ferry inte vill skaffa barn: ”Det får räcka så”

27 aug, 2024
gunde svan ferry svan
Ferry Svan har likt sin far Gunde valt ett liv inom idrottens värld – och klart står att karriären går före ett liv med barn.
– Jag förstår hans beslut, säger Gunde Svan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ferry Svans yxhugg chockar Bianca IngrossoBrand logo
Ferry Svans yxhugg chockar Bianca Ingrosso

Den forne längdskidåkaren Gunde Svan, 62, har efter idrottskarriären figurerat mycket i tv som programledare. TV4:s klassiker Fångarna på fortet har han tillsammans med kollegan Agneta Sjödin, 57, varit i spetsen för under flera år.

Ännu finns inga besked för om och när det kan tänkas synas åter i tablån, berättar Gunde när Hänt stöter på honom på Max pressträff. Däremot är han aktuell med ytterligare en säsong av sitt eget Kompani Svan, på streamingtjänsten Max och Kanal 5.

Annons

Privat är Gunde sedan flera decennier tillbaka gift med sin Marie Svan, 61. Tillsammans har de dem två barnen, Ferry Svan, 27, och Julia Svan, 31, varav sistnämnda också nyligen fött deras första barnbarn.

Hur är det att vara morfar, Gunde?

– Jag har inte hunnit prova så mycket än, men så här långt har det gått bra. Han är jättejättemysig så det blir en kul resa att få följa med där, svarar den glada 62-åringen till Hänt.

Gunde Svan om första tiden som morfar – dottern Julia behövde lite andrum

Det är sex veckor sedan lilla Sixten kom till världen, och trots att dottern bor i Stockholm och Gunde i Dalarna, så har de hunnits träffats vid två tillfällen.

gunde svan

– Det är andra gången nu på sex veckor. Men jag tror inte vi var så populära vid våra besök där i början... Det är som alltid där i början, det är mycket nytt. Så vi höll oss lite på sidan tills de hade fått landa lite.

Annons

Gunde förklarar vidare att nytillskottet verkligen har inneburit som man säger ”livets efterrätt” för honom och Marie. Hänt frågar således om han nu har fått blodad tand – och bara väntar på sonen Ferry, som ju faktiskt har både hus och sambo, ska yngla av sig?

Sonen Ferry Svan vill inte ha barn – först efter timbersportskarriären

Men Gunde känner sig lugn på den fronten, vilket är tur då det verkar som att det kan dröja. Hänt talade nyligen med Ferry om just barnfrågan, och då sa han att det får vänta tills han är klar med elitsatsningen.

ferry svan timbersport
Ferry och Gunde inför Nordiska mästerskapen i Stihl Timbersport, 2016. Foto: Tommy Holl/TT

– Ja, nu får jag nöja mig med Julias Sixten så länge. Det får räcka så, säger Gunde och fortsätter:

Annons

– Jag förstår hans beslut, det var lika för min egen del, det var svårt att kombinera. Det hade behövt till någon kompromiss då. Det skulle ha blivit det för mig i alla fall, och jag tror kanske att sonen resonerar likadant.

Foto: TT/Karin Törnblom, Hänt

Annons