LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Gunilla Persson brister ut i tårar – nu berättar hon om Erikas stöd

21 okt, 2024
När Gunilla Persson förlorade sin mamma Iris var det som att världen stannade upp.
Nu kommer hon återigen på tal och Gunilla kan inte hålla tårarna borta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åșa Vesterlunds avslöjande om Gunilla Persson: ”Håll i dig nu”Brand logo
Åșa Vesterlunds avslöjande om Gunilla Persson: ”Håll i dig nu”

Gunilla Persson, 65, har haft ett riktigt succé-artat år. I början av året fick vi se henne tävla i Melodifestivalen med låten I won't shake (La la Gunilla). Hon tog sig till semifinalen och blev en stor tittarfavorit.

Sedan dess har konserterna löst av varandra och nyligen fick Gunilla ytterligare ett kvitto på sin popularitet. Hon fick nämligen ta emot Rockbjörnens pris för Årets genombrott.

Med andra ord är lyckan total och nu är Gunilla hemma i Hollywood igen och har släppt sitt andra avsnitt av podden The Gunillas podcast.

Därför tog Gunilla Persson över vårdnaden av Iris

I podden kommer Gunilla med en uppdatering om sitt liv och nu kommer även hennes mamma Iris på tal. Iris gick bort för ungefär 1,5 år sedan, hon blev 97 år gammal. De sista åren valde Gunilla att vårda henne i hemmet med viss hjälp av undersköterskor, då hon inte litade på att sjukhusen gjorde sitt jobb korrekt.

Annons

– Mamma hade kunnat ha det bättre de sista åren om hon skulle kunnat prata och rört sig. Hon kunde inte prata på grund av den demonen som inte kunde följa de här lätta reglerna med sondmatningen. Hon kunde inte röra sig på grund av att hon hade ramlat ut ur sängen för att någon fan inte hade räcket uppe när de skulle vända på henne, säger Gunilla och tillägger med darrande röst:

– Så det är min historia, jag är väldigt väldigt ledsen över det här alltså, jag tänker på att mamma led av det här.

Gunilla Persson i tårar – efter orden om mamma Iris död

Men trots att Gunilla gjorde allt rätt så har hon börjat tvivla lite på sig själv. Hon frågar sig själv om hon hade kunnat rädda Iris liv lite till. Men när hon säger detta har det brustit för henne och hon är i tårar.

– Jag frågade Erika om jag gjorde rätt i att hålla henne levande så länge? Skulle jag ha gett morfinet? Men Erika sa att "nej, du skulle inte ha gjort det. För Mimmi (som Erika kallar sin mormor) kände igen dig, hon kände igen dig och ansiktet lystes upp när du kom in i rummet. Så länge du kan se ett leende älskat ansikte, hur kan du då förkorta livet på henne?".

Annons

Gunilla säger att hon upplever sin mammas närvaro. Att hon hjälper henne mer från himlen. Efter en stund har Gunilla samlat sig och förklarar vad hon menar:

– Vad jag vill säga också är att det klart att man har tankar i efterhand, men jag vet att min mamma inte led. För hon var så glad och klamrade sig fast vid livet, vi klamrade oss fast vid varandra och jag hade aldrig någon minsta tanke på något som kunde förkorta hennes liv.

– Tvärtom. Vi kämpade så för att hon skulle få överleva och hon ville också överleva till varje pris. Hon hade varit nästan död så många gånger men ändå återuppstått, säger hon i podden och fortsätter:

– Ja, jag och min mamma har en kärlek som är oändlig.

Gunilla berättar att hon egentligen ville stämma vårdpersonalen som följd, men hon orkade inte. Nu är det dessutom för sent för det har gått mer än två år. Men Gunilla är ändå lugn, de kommer inte jaga henne nu. Podden avslutar hon istället med några väl valda ord.

– Lev varje dag som om det vore din sista dag. Men lev även varje dag med vetskapen om att livet varar för evigt.

FOTO: Carolina Byrmo/ Aftonbladet / TT, TV3

Annons