LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Gunilla Perssons attack – efter Laila Bagges uttalande: ”Fullkomligt absurt!”

30 sep, 2024
AvMalin Stenberg
gunilla laila
Den senaste veckan har en het debatt delat Sverige i två läger – frågan om mannen ska betala notan när man går på restaurang.
Nu ger sig tv-profilen Gunilla Persson in i striden.
”Att en kvinna ens ska få tanken på att hon ska ta upp plånboken när hon är på dejt är fullkomligt absurt i min bok”, skriver Persson på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Isabella Löwengrips krav på Paul Sundvik – vill bara ha dyra presenterBrand logo
Isabella Löwengrips krav på Paul Sundvik – vill bara ha dyra presenter

Det var efter att entreprenören och tidigare bloggaren Isabella Löwengrip, 33, i SVT:s Ekonomibyrån sa att hon aldrig skulle betala en nota.

– På dem dejter jag har varit på har jag inte ens tagit upp min plånbok, sa Löwengrip i programmet och förklarade att hon är traditionell och anser att mannen ska göra saker som att dra ut stolen, hjälpa till med att bära väskor och betala notan.

Laila Bagges attack mot Löwengrip

Någon som verkligen upprördes av Löwengrips syn på jämställdhet var radioprofilen Laila Bagge, 51.

– Asså förlåt men hon förstör för alla kvinnor där ute, hon framstår som ett fullkomligt pucko, ja men det gör hon ju. ”Jag skulle aldrig ta fram mitt kort”, varför då? Varför? Hon vill ha det gamla traditionella, då ska hon vara hemma, hon ska laga mat, hon ska inte jobba och hon ska ta hand om barnen för de är så de gamla traditionerna såg ut. Då jobbade mannen och så stod kvinnan redo med maten när han kom hem från jobbet, sa Bagge i Rix Morronzoo.

Annons

Hänt gav Löwengrip chansen att svara på Bagges påhopp:

– Nej. Jag står fast vid att en man ska ta första notan. Det är bara i Sverige som det här är en diskussion, supertöntigt, skev hon då i ett meddelande till redaktionen.

Gunilla Persson säger emot: "Mannen ska betala för ALLT!"

Men nu får Isabella Löwengrip medhåll – från tv-profilen och Gunilla Persson, 65.

På sin Instagram går Gunilla Persson ut och visar sitt stöd för Löwengrip.

” Mannen ska betala för ALLT! Att en kvinna ens ska få tanken på att hon ska ta upp plånboken när hon är på dejt är fullkomligt absurt i min bok. Men då har jag bott i Amerika i över 40 år där detta inte förekommer. Tjejer, ställ ekonomiska krav på killen!!!” skriver hon i en händelse på plattformen Instagram under en bild på en artikel om debatten mellan Isabella Löwengrip och Laila Bagge.

BILD: JONAS EKSTRÖMER/TT / INSTAGRAM / KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons