LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Han är doktor Mikaels ersättare – hyllas i Nyhetsmorgon: ”Fantastisk”

10 sep, 2024
Erik Rönnblad och Mikael Sandström.
I TV4s Nyhetsmorgon gästar läkaren Erik Rönnblad och slår kål på myter om ledsjukdomen artros.
Nu hyllas han stort av tittarna!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Det populära programmet Nyhetsmorgon i TV4 gästas titt som tätt av läkare som förklarar olika sjukdomar och tillstånd och reder ut myter.

I många år har vi sett Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, gästa studion, och under årens lopp har han bjudit på allt ifrån relationstips till förkylningar och allergier och svarat på otaliga tittarfrågor.

Men i tisdagens program syns en annan läkare – nämligen idrottsläkaren Erik Rönnblad, som hyllas stort!

Hyllningarna till läkaren i Nyhetsmorgon

Erik är 43 år gammal och jobbar som idrottsläkare och ortoped. Till vardags är han VD för Capio Artro Clinic och Capio Sports Medicine.

På tisdagen gästar han Nyhetsmorgon och programledarna Soraya Lavasani, 42, och Anders Pihlblad, 56, där han pratar om hur man kan förebygga och mildra symptomen med artros, och slår kål på myter kring ledsjukdomen.

Annons

Och det här är något som tittarna starkt uppskattar! På Nyhetsmorgons Instagram är det flera som kommenterat och visat sin uppskattning till läkaren.

”Vilken fantastisk morgon Er bägge.. Och ett JÄTTESTORT TACK till DENNA FANTASTISKA DOKTOR ERIK pratade om ARTROS. Lugnt och sakligt med den otroliga kunskap han har i denna för många många helvetiska onda sjukdom eller vad man benämner det med. STORT TACK DOKTOR ERIK”, skriver en person.

”Håller med dig till 100 %. Erik Rönnblad är väldigt bra.”, skriver en annan som svar ovanstående kommentar.

Erik Rönnblads svar på hyllningarna

När Hänt når Erik Rönnblad berättar han att han tycker det är väldigt skoj att få vara med i tv-rutan:

”Jag tycker det är roligt att få informera om dessa ämnen som verkar intressera väldigt många människor. Nästan alla kan ju relatera till besvär som gör att man inte kan röra sig som man vill. Det verkar också finnas en hel del myter kring just artros och det är ju bra att kunna slå hål på de som är osanna. Jag tror också att det finns en del mystik kring många medicinska tillstånd där det är värdefullt att avdramatisera och förenkla budskapet så att det blir lättillgängligt för alla. Roligt med hyllningarna! Då kanske det blir fler tillfällen framöver”

Annons

Därför saknas doktor Mikael i Nyhetsmorgon

Men att Erik gästar Nyhetsmorgon som läkare betyder däremot inte att Mikael Sandström inte kommer dyka upp något mer!

Han är nämligen med ungefär var tredje vecka i programmet, från att tidigare varit med varannan.

– Det var TV4 som frågade mig om jag kunde tänka mig detta, och eftersom det passar mig fint just nu med tanke på att jag skriver på min andra bok, så bestämde vi så, har han tidigare sagt till Hänt.

Mikael har tidigare skrivit boken Sånt är livet, och jobbar nu med uppföljaren Mot alla odds, som kommer handla om folk som har överlevt men nästan inte borde ha gjort det.

Därför passar det utmärkt att vara med lite mindre i Nyhetsmorgon, och han kan tänka sig att fortsätta såhär ett par år till.

– Ja jag tycker ju att just nu så passar det bra, så jag tänker väl några år till sådär. Det passar mig med ungefär varannan, var tredje, har Mikael sagt.

FOTO: TV4/Skärmdump, Hänt

Annons