LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Hans Wahlgrens testamente avslöjat – därför får Pernilla ingenting

30 jul, 2024
Hans Wahlgren Christina Schollin testamente - pernilla ärver inget
Pernilla, Linus, Niclas eller Peter ärver inte en krona efter pappa Hans Wahlgren – visar det testamente som Expressen tagit del av.
Hit går alla miljonerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”Brand logo
Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”

Det har gått nästan tre månader sedan Hans Wahlgren lämnade jordelivet i sviterna av cancer – och bakom sig lämnade han många familjemedlemmar i sorg.

Hans var inte bara pappa till Pernilla, Niclas, Linus och Peter. Han var också morfar till Oliver, Bianca, Benjamin och Theo, farfar till Colin, Linn, Tim, Kit, Hugo, och gammel-morfar till Kalí.

I över 60 år var han också make till Christina Schollin som nu tvingas ordna med det praktiskta efter förlusten av sin livskamrat. Exempelvis har skådespelerskan nyligen tömt deras gemensamma hus i Spanien, vilket fortfarande ligger ute till försäljning.

Christinas 80-årsdag på Norra Lagnö i Stockholms skärgård. Bakre raden från vänster: Tim Wahlgren, Benjamin Ingrosso, Bianca Ingrosso, Oliver Wahlgren Ingrosso, Theo Wahlgren och Linn Wahlgren. Främre raden från vänster: Niclas Wahlgren, Kit Wahlgren, Peter Wahlgren, Hugo Wahlgren, Hans Wahlgren, Christina Schollin, Pernilla Wahlgren, Linus Wahlgren och Colin Wahlgren. Charles Hammarsten/TT

Hon har också fixat en hel del med ”det stora röda huset” på Norra Lagnö som paret ägde tillsammans. Även om det är väldigt mycket yta för henne själv så vill hon inte göra sig av med det, framgår tydligt i de äkta makarnas testamente som Expressen tagit del av.

Annons

Hans Wahlgrens testamente – Christina Schollin ärver allt

I uppgifterna skriver de nämligen om fastigheten, vad den betyder och hur de vill att den ska fördelas efter deras död.

”Fastigheten (...) har utgjort vår gemensamma permanentbostad under många år och har sedan våra barn blivit vuxna och skaffat egna hem blivit en populär plats för både barn och barnbarn att vistas på under ledig tid. Det är vår önskan att denna fastighet även efter vårt frånfälle ska kunna ägas gemensamt av våra barn och vara till glädje för barn och barnbarn.”

I dokumentet framgår också att de gjort en ordentlig vinst på huset. De köpte huset för 115 000 kronor 1962 – och idag uppges det vara värt ungefär 9,5 miljoner.

Vidare står tydligt att samtliga av Hans och Christinas barn blir utan något arv från pappa – för nu.

”Den av oss som överlever den andre ska med fri förfoganderätt ärva all den avlidnes kvarlåtenskap. Då vi båda avlidit ska all kvarlåtenskap från den först avlidne och den sist avlidne delas lika mellan våra fyra gemensamma bröstarvingar Peter, Niclas, Pernilla och Linus”, skriver makarna i testamentet.

Det innebär att Christina ärver alla Hans tillgångar – men dagen då hon inte längre finns kvar fördelas deras totala tillgångar på de fyra barnen. Enligt Expressen rör det sig om tillgångar på drygt 4,5 miljoner.

FOTO: TT, Max

Annons