LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Hans Wiklund bryter tystnaden – nu syns han igen efter tuffa sjukdomskampen

05 jul, 2024
Hans Wiklund tittar in i kameran, till höger i bild. Från honom går en röd pil som pekar mot ett instagraminlägg han själv publicerat, där en person syns ligga i en soffa med en hund.
Radioprofilen Hans Wiklund drabbades av en hjärnblödning förra året.
Efter fyra månader på sjukhus fick han komma hem igen – och i ett nytt inlägg på Instagram bryter han nu tystnaden på flera månader.
Annons
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun AnnikaBrand logo
Här avbryter Rickard Sjöberg intervjun – får hjälp av hustrun Annika

Radio och tv-profilen Hans Wiklund, 59, drabbades i mars 2023 av en hjärnblödning. Det berättade hans fru Emma Wiklund, 55, då på Instagram:

Vår älskade Hans ligger sedan förra veckan inlagd på sjukhus efter att utan förvarning drabbats av en hjärnblödning. Han får bästa tänkbara vård. Vi ber om förståelse för att vi inte kan svara på frågor. Tack för omtanke”.

Hans och Emma Wiklund har varit gifta sen 2003 och tillsammans har de dottern Tyra, 22, och sonen Ellis, 20. När Hans blev sjuk jobbade han på morgonshowen Morronrock på Rockklassiker, och drev även podcasten Inaktuellt.

Hans Wiklund bryter tystnaden

Det var först i mitten av juli samma år som radioprofilen fick komma hem igen efter den långa tiden som inlagd på sjukhuset.

Hemma! Efter fyra månader borta!”, skrev Hans Wiklund då på Instagram.

Sedan dess har han varit ganska förtegen om sitt liv – i alla fall på hans sociala medier. Han har endast publicerat två inlägg på sina barn när de har fyllt år sedan inlägget om att han var hemma från sjukhuset.

Annons

Men nu syns Hans igen i ett nytt Instagraminlägg. På bilden ligger Hans Wiklund i en soffa tillsammans med en gosig vän, nämligen en hund som han kallar Mini.

Mini på tillfälligt besök. Hon är närgången som vanligt.” skriver han till bilden.

Följarnas kärlek till Wiklund: ”Vi saknar dig”

När Hans Wiklund blev sjuk hoppade ståuppkomikern Hasse Bronté, 57, in som vikarie för Morronrock på Rockklassiker, något som han har fortsatt med sedan dess. När Hänt i våras frågade hur länge han blir kvar verkade det inte vara fastställt.

– Just nu känns det som tillsvidare. Det är inte satt något slutdatum. Det lutar mot att jag är med under hösten också.

Även om Hasse är uppskattad märks det i kommentarsfältet på Hans inlägg att han är saknad, både i radion och i podden!

Glid in och besök Inaktuellt om du pallar”, kommenterar en följare.

Rockklassiker är inte detsamma utan Hazy”, skriver en annan.

Kämpa på! Du är saknad varje morgon! Det är inte detsamma utan dig” kommenterar en tredje.

Även Malin Stenbäck, så kallad Praktikant-Malin, har kommenterat bilden med ett hjärta. Hans Wiklund har ju tidigare jobbat på Mix Megapol, där Malin också har jobbat.

FOTO: Instagram/Hans Wiklund, Eero Hannukainen/TT

Annons