LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Happy Jankells ekonomiska kris – diagnoserna gör allt svårt: ”Skäms för att vara jag”

27 jul, 2024
Två bilder på Happy Jankell. Till vänster en närbild där huvudet är vridet åt höger. Till höger en skärmdump från ett klipp när hon sitter i Mix Megapols studio och ser chockad ut.
Happy Jankell och Erik Myrlund programleder Sommarmorgon i Mix Megapol under semestertiderna.
Där berättar Happy om hur hon skickat in alla sina kläder på kemtvätt, utan att kolla upp vad det skulle kosta.
Och det blir en chock när hon får reda på notan...
Annons
Bakom kulisserna med Gry Forssell på Mix Megapol – svarar på frågan alla undrarBrand logo
Bakom kulisserna med Gry Forssell på Mix Megapol – svarar på frågan alla undrar

Gry Forsell med vänner sänds varje vardagsmorgon i Mix Megapol, men under sommaren har programmet semesteruppehåll. I stället hör man på morgnarna Erik Myrlund, 40, och Happy Jankell, 30, i Sommarmorgon.

Happy Jankell är skådespelare och har medverkat i flera svenska tv-serier och filmer, och är dotter till Annika Jankell och Thorsten Flinck. Hon har även skrivit romanen Livlina.

Erik Myrlund har varit programledare i flera år och hörs ofta i Mix Megapol. Nyligen kom också nyheten att han ska bli pappa.

Happy Jankells dyra misstag

Det är i ett av Sommarmorgons program som Happy chockas av sin dyra nota, något som radiokanalen publicerat på Tikok. Hon berättar att hon har ett par olika diagnoser som ibland ställer det.

– Autism som bidrar till att jag då och då får skov av obehagskänslor kopplade till smuts. Allt måste vara superrent, jag måste duscha typ tre gånger per dag när jag känner de här känslorna. Sen ADHD. Ibland går de lite fort i mitt huvud och jag har inget konsekvenstänk.

Annons

Hon berättar vidare att hon nyligen fick ett sådant här skov, och skickade in alla sina kläder på kemtvätt via en app. Detta utan att kolla upp vad det skulle kosta. En kväll knackar det på hennes dörr och en man lämnar över alla hennes kläder strukna på galgar.

– Och jag inser, när jag får de här kläderna, galge efter galge... Vad fan kostar det här? Och nu har jag fått kvittot på mail och jag vågar inte klicka upp det! Jag vågar inte!

@mixmegapolse

Vi känner med dig Happy ❤️ Vilket är ditt onödigaste köp? #sommarmorgon #sommar #erikmyrlund #happyjankell #dyrt #onödigt #adhd #autism #haha #kemtvätt #fds #fördig

♬ originalljud - MixMegapolSE

Happy Jankells panik: ”Jag skäms över att vara jag”

Erik Myrlund frågar om han istället ska öppna mailet. Till en början är Happy tveksam, men hon går sedan med på det.

Erik frågar vad hon är rädd för att det ska kosta, och hon säger att det i hennes värld skulle kunna vara 10 000 kronor. Erik börjar med att berätta att notan ligger på ungefär samma som en weekendresa till Köpenhamn för två, med tåg och hotell inräknat.

– Va?! Nej nej nej nej nej nej!, svarar Happy med panik i blicken.

– Nej, men alltså det är inte 10 000, det är under 10 000 men det är inte långt ifrån. 8 000 kronor, säger Erik.

– Åh herregud! utbrister Happy.

– 8 000! För att man ska ha lite damp och autism! Näee! Åh herre. Åh jag skäms över att vara jag. Ååååh. Varför blir det såhär?, fortsätter hon sedan.

FOTO: TT / Tiktok, Skärmdump

Annons