LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Här gifter sig Pernilla Wahlgren – galna prislappen för bröllopet

10 sep, 2024
Pernilla Wahlgren gifter sig snart för andra gången med sin Christian Bauer.
Det första bröllopet var spontant och lite mindre påkostat – här är prislappen för det stora bröllopet i Marbella!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”Brand logo
Sofia Wistams avslöjande om Pernilla Wahlgrens bröllop: ”Hon är så virrig”

Pernilla Wahlgren, 56, och Christian Bauer, 58, har varit ett par i drygt tre år och under den här perioden har de flyttat ihop, förlovat sig och även gift sig!

Bröllopet gick av stapeln i december förra året och allt gick helt under radarn. De höll allt hemligt och berättade om vigseln först en vecka senare. Det visade sig att de gjorde allt spontant framför allt för att Hans Wahlgren skulle hinna vara med och leda sin älskade dotter fram till altaret.

Men nu börjar det alltså snart bli dags för dagen med stort D. På fredag den 13:e september gifter sig Pernilla och Christian i soliga Marbella.

Så mycket kostar ett bröllop i Marbella

Och det är inte vilket ställe som helst som de valt till bröllopsplats. I Wahlgrens värld kan man se att brudparet valt Finca la concepción som bröllopsplats där de ska äta middag och festa hela kvällen.

Annons

Bröllopsplatsen är väldigt populär och ska man få det datumet man vill ha bör man vara ute i god tid. Om man vill gifta sig en fredag i september så ligger priset på 16 000 euro, vilket motsvarar ungefär 182 000 kronor. I det priset ingår inte mat, blommor och eventuell scen som Pernilla ska ha.

När det gäller maten kan man välja från menyer som Fina la concepcón själva föreslår. Där kan man välja mellan menyer som kostar mellan 95 euro per person till ungefär 110 euro per person.

Men priset kan även gå upp ännu mer än så. En bokningsansvarig berättar för Hänt att priserna skiljer sig väldigt mycket och det mesta är individuellt:

”Beroende på datum för bröllopet kan det kosta mellan 16 000-30 000 euro. Maten kan kosta mellan 90 euro per person upp till 6000 euro per person.”

Prislappen för Pernillas och Christians bröllop

Så ifall man tar den dyraste dagen i kombination med den dyraste maten skulle det kunna landa på drygt 8 miljoner kronor ifall man har, som i Pernillas och Christians fall, 130 gäster.

Annons

Vilken slags meny Pernilla och Christian har valt är fortfarande okänt. Om man vill ha med sig en egen kock så går det också jättebra, berättar den bokningsansvarige för Hänt.

Eftersom Pernilla och Christian valt ett datum i september kan man förutsätta att de betalar ungefär 180 000 kronor för bröllopsplatsen. Om de valt någon av standardmenyerna kan man räkna med att de betalar ungefär 145 000 kronor för mat till alla gäster.

Pernilla har sagt i sin podd att hon inte kommer ha drinkbiljetter, utan gästerna kommer få njuta av fri bar. Enligt cateringfirmornas mått kostar det ungefär 365 kronor per person med fri bar. Detta betyder att dryck till gästerna skulle ligga på ca 47 000 kronor.

Blommor och dekorationer tillkommer.

FOTO: Karin Törnblom/TT, MAX

Annons