LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Här spräcker hon världsrekordet – äldsta någonsin att tävla i klassiska skönhetstävlingen

26 jul, 2024
Ålder är bara en siffra – det bevisar Marissa Teijo när hon tävlar i Miss Texas USA.
"Det finns skönhet i alla åldrar", skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smash into pieces-stjärnan om den svåra förlossningen – så mår alla nuBrand logo
Smash into pieces-stjärnan om den svåra förlossningen – så mår alla nu

Förra månaden skapade Marissa Teijo, 72, rubriker när hon spräckte rekordet för äldsta tävlande i skönhetstävlingen Miss Texas USA.

72-åriga mormodern chockar – se bilderna

Vid tidpunkten för tävlingen var hon 71, och nu har hon fyllt 72. Men åldern stoppade henne inte från att ställa sig i rampljuset när hon tävlade mot nästan 100 andra deltagare, efter att Miss Universe Organization tagit bort åldersgränsen vid tävlingar.

Foto/ Instagram / @marissateijo
Foto/ Instagram / @marissateijo

"Jag är glad över att få vara en del av denna otroliga nya upplevelse som tävlande i Miss Texas USA-tävlingen. Genom att göra det hoppas jag kunna inspirera kvinnor att sträva efter att vara sitt bästa fysiska och mentala jag och tro att det finns skönhet i alla åldrar.", skrev Marissa på Instagram.

Annons

Marissa Teijos uppmaning: "Viktigt för oss kvinnor att stärka varandra"

Enligt New York Post hade Marissa jobbat som grundskolelärare i 38 år innan hon gick i pension för att ta hand om sin mamma. Som pensionär kastade sig 72-åringen från El Paso snabbt in i nya fritidsintressen.

Hon började dansa ballroom och volontärarbeta för Junior League. Efter tag kom en vännina med förslaget att hon skulle börja som modell. Marissa började gå på kurser och deltog till och med i en Top Model-tävling där hon vann mest fotogena, enligt New York Post.

"Jag är alltid öppen för ett nytt äventyr. Det ger mig energi" säger Marissa.

Annons

När hon deltog i Miss Texas USA möttes hon av jubel och beröm. De tävlande – såväl som deras mammor och mormödrar – berättade för henne att hon var en inspiration bad hela tiden om skönhets- och hälsotips.

"Jag tror att det är viktigt för oss kvinnor att stärka varandra. Jag tror att skönhet kan vara i alla åldrar, eftersom ålder inte spelar någon roll. Så mitt budskap är: jobba hårt, träna och ha en hälsosam livsstil. Inte för att vara smal, utan för att vara frisk och stark", skriver skönhetsdrottningen på Instagram.

FOTO: Instagram

Annons