LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Hasse ”Kvinnaböske” och hustruns bluff – nu kommer sanningen fram

12 sep, 2024
AvOla Lagerström
Kvinnaböske
31 år efter bröllopet är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och hustrun Monica Forsberg lyckligare än någonsin.
– Vi växer ihop mer och mer, berättar Hasse som inom kort tar farväl av publiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Snurrar till det totalt – hur många barn har egentligen Björn Kjellman?Brand logo
Snurrar till det totalt – hur många barn har egentligen Björn Kjellman?

I en sluttning ner mot havet, med spottavstånd till Båstad och Torekov, ligger deras drömhus. Platsen är Bjärehalvön i nordvästra Skåne.

– Detta är paradiset på jorden, det finns inget som är bättre än Bjärehalvön, säger Hasse som stortrivs på den skånska landsbygden.

– Här kör man traktor. Här bärgar man hö. Här plockar man potatis och skördar sallad. Det är full aktivitet! Vi har redan skördat löken. Nu väntar vi på spetskålen, rödbetorna och morötterna. Körsbären är mogna nu. Vinbären har vi skördat. Även en del rabarber som Monica gjort pajer av, berättar Hasse entusiastiskt.

det här är kvinnaböske

Namn: Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Ålder: 76.

Stjärntecken: Vattuman.

Familj: Hustrun Monica Forsberg, 73, som arbetar som låtskrivare och bland annat skrivit texten till Carola Häggkvists Främling. Barnen Lisa, 50, Jenny, 53. Styvdottern Maria, 66. Fostersonen Jim 60. Fem barnbarn i åldrarna 15 till 42 och 11-åriga lapphunden "Lilla söta fröken Gulli Andersson”.

Ser fram emot: Höstturnén Hej du speleman med start på Slakthuset i Malmö 11 oktober. Vi håller på fram till 2 november och gör den sista föreställningen på Halmstad teater. Vi har sålt biljetter som bara den, har redan passerat 10 000 biljetter!

Bor: Ängelsbäckstrand i Båstad.

Annons

Hur kan en vanlig sommarkväll se ut?

– Om det är fint väder äter vi gärna kvällsmat på balkongen, tittar på solnedgången och pratar lite. Sedan kanske vi tar en tur och tittar till alla blommorna i trädgården.

Är du familjens grillgubbe, Hasse?

– Nej, jag är dålig på det där med grillning. Det överlämnar jag till Totte, min svärson. Han är en fena på att grilla. Mästerligt duktig skulle jag vilja påstå!

Hasse och Monica möttes i Gällivare 1991 och det dröjde inte förrän det blev dags för samboflytten, berättar Hasse.

– Det gick undan i svängarna, vi förstod ju att vi var ämnade för varandra. I alla fall förstod jag det ganska fort och Monica var öppen för mina förslag, minns Hasse och skrattar gott.

– Sedan, när vi var i London, förlovade vi oss i en taxi. Det var fräckt! Två år senare, 1993, gifte vi oss i Torekov kyrka. Vi hade lurat dit alla våra kompisar. De enda som visste att vi skulle gifta oss var Monicas föräldrar.

Annons

– ”Du kunde fan ha sagt något, jag har bara gympadojor på mig”, muttrade Svante Thuresson i kyrkan. Det är ett riktigt fint minne.

Kvinnaböske om kärleken till Monica

Vad gör Monica älskvärd?

– Det är hela hennes väsen, hon är som en liten sagofe. Hon har allt! Hon lagar mat, hon tar hand om mig och hon tar hand och vårt hem. Ja, vi hjälps åt där hemma, men det är hon som fixar fester och middagar för släkt, familj och kompisar. Vi lever ett jättemysigt liv. Monica är verkligen en fantastisk människa.

Hur ofta pussar du Monica?

– Flera gånger varje dag, jag kan nämligen inte låta bli! Jag är fortfarande barnsligt kär i henne!

Det låter som ni har det en förbaskat fin tillvaro ihop. Har ni rentav fått en nytändning i mogen ålder?

– Nej, det har varit så hela tiden. Sedan vi träffades har vi bara växt ihop mer och mer!

Monica instämmer:

– Hasse är världens finaste person, summerar hon.

Det är inte bara privat som Hasse har vind i seglen. Karriären blomstrar som aldrig förr. Sedan han gick ut offentligt med att han snart kommer sluta uppträda kommer det tusentals människor tills hans spelningar. Folk vallfärdar.

Annons

Inom kort hägrar höstturnén Hej du speleman. Efter det gör Hasse sorti – säger han i alla fall.

– Så länge jag slipper alla långa, tröttsamma resor och bo på hotell är det jätteroligt att uppträda. Långresorna är tidskrävande och den tiden tycker jag inte att jag har, förklarar Hasse som blivit folkkär, bland annat tack vare sin låtskatt där Änglahund och Guld och gröna skogar ingår.

Vad vill du fylla din tillvaro med framöver, Hasse?

– Sådant jag tycker är roligt och intressant. Jag har min båt, men det har inte blivit många turer. Båten, en Kungsjulle med inombordsmotor och röda segel, ligger och guppar och väntar på mig. Den ska vi använda mer! Sedan tycker jag om att plocka svamp och fiska. I fjol fick jag min rekordabborre på 1,2 kilo, en bastant rackare. I år ska jag försöka slå det rekordet!

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Annons