LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Helena Bergström om ekonomiska kampen – haft det svårt: ”Man behöver klara sig”

30 aug, 2024
Två bilder på Helena Bergström. Till vänster närbild när hon tittar åt höger med stängd min, till höger står hon upp och tittar nedåt med en mikrofon riktad mot sig.
Helena Bergström har en lång karriär bakom sig som skådespelare och regissör, och nya grejer är på gång.
Men trots det har det varit tufft ekonomiskt.
– Jättetufft, supertufft, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergström efter sorgen: ”Ny kärlek i mitt liv”Brand logo
Helena Bergström efter sorgen: ”Ny kärlek i mitt liv”

Skådespelerskan Helena Bergström, 60, har vi sett i filmer som Änglagård, Sista dansen och Livet är en schlager. Just nu är hon högaktuell med den nya SVT-serie The pirate bay.

Sedan lång tid tillbaka är Helena gift med regissören Colin Nutley, 80, och tillsammans har de barnen Molly, 29, och Timothy, 27.

Trots en fin karriär bakom sig och nya saker på gång har det däremot varit tufft ekonomiskt för Helena.

Helena Bergström om ekonomin: ”Jättetufft”

Helena är förutom skådespelare även regissör och manusförfattare, och har det egna filmbolaget Sweetwater Production tillsammans med sin make.

På SVT:s presentationsdag för hösten får Helena betygsätta sin karriär i Hänts segment Fem blixtsnabba, på en skala ett till fem.

Annons

– Jag är väldigt taggad för Pirate bay och jag kan säga att jag befinner mig i att det är väldigt många saker framåt som bara ska läggas på plats. Så därför kan jag inte säga fem nu, utan jag säger fyra. För jag hoppas att om du skulle fråga mig om en månad så blir det tokfem, kanske sex.

Även om Helena och hennes man länge varit framgångsrika, och fortsätter vara det, så får ekonomin ett allt sämre betyg.

– Tre. I och med med pandemin, man jobbar med film och med eget filmbolag så har det varit jättetufft, supertufft. Men nu tycker jag det börjar... Men det är inte på toppen än. Men vad behöver man? Man behöver klara sig.

Hänts reporter med Helena Bergström. De står bredvid varandra med runda mingelbord i bakgrunden, en mikrofon är riktad mot Helena.
Helena Bergström med Hänts reporter Jennifer Iversen på SVTs höstpresentation. Foto: Hänt

Helena Bergström har en ny kärlek

Helena får även frågan om hur hennes dejtingliv är.

– Ja jag har ju liksom varit tillsammans med min man i hur många år som helst. Men ja, vi var ute och käkade igår så det var väl någon form av dejt antar jag.

Annons

Förutom kärleken till sin man har Helena även en stor kärlek till djur. Tidigare i år kom det otroligt sorgliga momentet i hennes liv när hon behövde säga hej då till sin älskade häst Jojje. Men för Hänt har hon nu ett glädjande besked.

– Jag har en ny kärlek i mitt liv, min nya häst som heter Tore, säger Helena som förtydligar att Tore absolut inte tagit Jojjes plats på något sätt, men hon är väldigt lycklig med honom.

– Tore och jag framåt. Det är min stora kick just nu, tillsammans med Harry och Albert, mina hundar, och mina katter Dusty och Dennis. Så jag kan säga att jag dejtar en massa varje dag, det är ganska mycket jobb. Men Tore och jag just nu, vi är liksom high.

FOTO: TT / Hänt

Annons