LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Helena Bergströms stora lycka – återfått livsgnistan: ”Dejtar varje dag”

16 aug, 2024
Helena Bergström har förlorat en stor kärlek i sitt liv. Men nu kan hon berätta att hon funnit en ny kärlek!
– Det är min stora kick just nu, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergström efter sorgen: ”Ny kärlek i mitt liv”Brand logo
Helena Bergström efter sorgen: ”Ny kärlek i mitt liv”

Helena Bergström, 60, är högaktuell i den nya SVT-serien The pirate bay. När Hänt träffar henne på SVT:s presentationsdag för hösten berättar hon om den nya serien.

– Jag är otroligt stolt över att vara med i den här serien. Väldigt speciell del, man kommer inte blanda ihop den med någon annan serie om man säger så. Det finns ju en uppsjö av serier här nu men den här sticker verkligen ut, säger Helena till Hänt.

När det kommer till privatlivet lever Helena tillsammans med maken Colin Nutley, 80, och på frågan om de dejtar mycket svarar hon:

– Ja jag har ju liksom varit tillsammans med min man i hur många år som helst. Men ja, vi var ute och käkade igår så det var väl någon form av dejt antar jag, säger Helena.

Annons

Helena Bergström har en ny kärlek i livet

Men vid sidan av kärleken till maken Colin har Helena en otroligt stark kärlek till djur. Tidigare i år kom det otroligt sorgliga momentet i hennes liv när hon behövde säga hej då till sin älskade häst Jojje. Alla som förlorat ett djur man älskat kan nog relatera till sorgen.

– Jag hade Jojje i 19 år som jag fick ta bort i februari och trodde att jag skulle gå under, jag var så ledsen. Han är här nu, säger Helena och pekar omsorgsfullt på ett armband som hon alltid bär runt handleden.

helena bergström
FOTO: HÄNT

Men så kom hästen Tore in i bilden!

– Jag har en ny kärlek i mitt liv, min nya häst som heter Tore. Honom dejtar jag varje dag!, säger Helena som förtydligar att Tore absolut inte tagit Jojjes plats på något sätt, men hon är väldigt lycklig med honom.

Annons

– Tore och jag framåt. Det är min stora kick just nu, tillsammans med Harry och Albert, mina hundar. Tillsammans med mina katter Dusty och Dennis. Så jag kan säga att jag dejtar en massa varje dag, det är ganska mycket jobb. Men Tore och jag just nu, vi är liksom high.

Helena Bergström om kärleken till hästar

Att djur ligger Helena varmt om hjärtat är något som är säkert. Ända sedan hon var ett barn har hästar och djur alltid varit hennes största trygghet i livet.

– Jag har ju ridit sedan jag var fem, men jag skaffade min första egna häst när jag var i 40-års krisen. Då tog jag E-kort, som är tung last och började hopptävla för det har varit en barndomsdröm. Så utifrån det kom det bra saker och sedan dess har jag haft häst, säger Helena och berättar vidare:

– Jag var en stalltjej redan på högstadiet. Nu när jag tänker efter så kände jag mig väldigt ensam. Men jag var inte ensam. Jag hade kompisar. Men jag har väl alltid varit en dagdrömmare, men framför allt var det djuren. Stallet var liksom mitt ställe där jag kunde koppla av. En hästtjej som kände sig ensam och fick stöd av hästarna och hundarna och allt. Jag hade ju kompisar men här inne fanns det en ensamhetskänsla där jag fick stöd av djuren.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Hänt

Annons