LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Henrik Alsterdal i tårar – händelsen med barnen blev för mycket

03 okt, 2024
AvOla Lagerström
Henrik Alsterdal
Efter 18 år ihop ler kärleksguden Amor fortfarande mot TV4-stjärnan Henrik Alsterdal och maken Anders Pihlblad.
– Vi ältar aldrig saker, bråkar inte och ser alltid till att ha en resa bokad. Så enkelt kan det vara, säger Henrik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs skämt får underkänt av reporternBrand logo
Carina Bergs skämt får underkänt av reportern

Hur står det till Henrik?

– Utmärkt! Jag har just kurerat mig från världens värsta halsfluss. Nu har livet återvänt!

Vad är det bästa med att vara Henrik Alsterdal?

– Det är nog att jag tar det mesta med en klackspark. Jag hetsar inte upp mig över småsaker. Tråkiga grejer som måste göras går att skjuta upp – eller kanske glömmas bort…

Det här är Henrik Alsterdal

Ålder: 44.

Stjärntecken: Våg.

Min familj består av: Maken Anders Pihlblad, 56. Barnen Nike och Erling.

Där bor jag: Stockholms innerstad.

Det bästa med mig är att jag: Försöker vara snäll och är bra på att medla. Man hamnar sällan i bittra konflikter om man kan se och förstå båda sidor.

Det sämsta med mig är att jag: Är extremt tankspridd. Varje dag tappar jag bort något! Dessutom har jag svårt att komma ihåg saker som jag är ointresserad av. Det går in genom ena örat och ut genom andra.

Tre saker jag mår prima av: Vänner, resor och iskall öl.

Tre saker jag mår pyton av: Tidiga morgnar, pollen och människor som ältar saker.

Så håller jag mig i form: Jag springer en mil om dagen och försöker styrketräna. Dock är det svårt att bygga muskler när man springer så mycket som jag gör.

Där växte jag upp: Jag är född i Järfälla. Där hade jag mina vänner. När jag var nio träffade min mamma en ny man som var toppen, men det ledde till att vi var tvungna att flytta till andra sidan stan. Jag förlorade alla mina vänner. Det var verkligen traumatiskt. Man ska inte rycka upp barn med rötterna. Jag tror att min mamma ångrade flytten.

Min handstil är: Existerar den? Jag har inte sett den på flera år!

Min nattsömn är: God. Det kan ta väldigt lång tid att lyckas somna, men när jag väl sover kan inget väcka mig. När Anders går upp klockan 03:00 för att sända Nyhetsmorgon hör jag aldrig väckarklockan, trots att den tjuter över hela lägenheten!

Mina grannar är: Ett gäng pigga seniorer. Jag har en äldre dam, på samma våning, som turar upp och ner i trapporna för att få sin dagliga motion. På lördagarna får hon alltid nybakta scones av oss!

Mitt bästa år hittills: Kanske när jag fyllde 40? Då klev jag in i medelåldern och livet blev lite mindre kravfyllt. Det är en ynnest att få bli äldre!

Mitt sämsta år hittills: Det måste ha varit 15-årsåldern, den där jobbiga perioden då man känner att man måste härma alla andra. Alla går runt och har exakt likadana frisyrer och kläder och sneglar nervöst på varandra…

Innan jag fyller 50 vill jag: Resa till Japan. Resten av familjen vill hellre lägga pengarna på en hund, men där säger jag benhårt nej!

På min ålders höst vill jag gärna: Jag har en seniordröm om att äga en lägenhet i Spanien. Väl på plats ska jag sitta vid en strandpromenad, dricka sangria mitt på dagen och låta dagarna passera. En snygg stråhatt vill jag ha också!

Annons

I vilken vardagssituation känner du dig som mest levande?

– En minut innan direktsändning. Då är det fullt ös i studion, det är en härlig känsla. Puls! När den röda lampan väl lyser och vi går ut i direktsändning glömmer man allt annat för en stund. Det är nästan som en teaterföreställning där alla har sina tydliga roller och jobbar mot samma mål.

Vilka har varit dina tre viktigaste val i livet?

– Att plugga till journalist och att vi skaffade barn. Och sedan vill nog Anders att jag säger: ”När jag gifte mig”. Det här med bröllop är väldigt viktigt för honom. Själv är jag bara glad över att ha träffat världens finaste man! Men vilket datum vi gifte oss har jag glömt bort, (skratt).

Vilket är ditt passionerade intresse?

– Jag har ingen nördig hobby, typ en egenbyggd tågbana i källaren, så jag får nog säga att jobbet är mitt största intresse. Det är aldrig långtråkigt på fyran. Dessutom är jag ganska nyfiken. Därför passar det att jobba med ett samhällsprogram som Efter fem.

Annons

Växte du upp i ett fattigt hem?

– Jag växte upp med en ensamstående mamma som fick mig när hon var väldigt ung. Hon pluggade när jag var liten och det blir man ju inte rik på, men som tur var kunde min mormor hjälpa till med pengar så vi kunde åka på semester och köpa kläder. Tack mormor för det!

Berätta om dina kära föräldrar!

– Min mamma Lotte dog tidigt, redan vid 58 års ålder. Hon var kulturintresserad och målade tavlor på löpande band. Hon samlade också på konst, och när hon gick bort ärvde jag över 50 stora tavlor. Tyvärr räckte inte mina väggar till så jag fick skänka bort en hel del. Min pappa Åke är pigg. Han springer regelbundet och känns betydligt yngre än sina 76 år. När jag fyllde år hade han fixat massor med matlådor och fryst in. Jag slapp laga mat i flera veckor. Det kan ha varit den bästa presenten jag någonsin fått!

När flyttas du tillbaka till din barndoms dagar?

– När jag åker på semester till Tornedalen. Där tillbringade jag alla mina somrar när jag var liten. Vi badade bastu och halstrade sik under midnattssolen.

Annons

Vilken tradition från din barndom har du tagit in i ditt familjeliv?

– Ända sedan min mamma var liten har det funnits en tradition att barnen får ställa ut sina nallar på balkongen på lucia med ett brev till tomten om nya kläder. Det kunde vara väldigt detaljerade önskemål. På julaftonsmorgon kom nallarna tillbaka i exakt den ”outfit” som önskats. Tomtemor (läs min mormor, mamma och bonusmamma Susanne) jobbade på väldigt effektivt, (skratt).

Har du kvar någon leksak från din tid som liten grabb?

– Ja, typ hundra kilo lego och fem säckar nallar!

Det är Henrik Alsterdals handikapp: ”Tyvärr”

Vilket år ihop är Anders och du inne på?

– Vi blev tillsammans 2006 så det är bara att räkna! Tiden går fort när man har roligt.

Hur har ni lyckats med den bedriften?

– Vi ältar aldrig saker, bråkar inte och ser alltid till att ha en resa bokad. Så enkelt kan det vara!

Vem av er är mest lillgammal – och på vilket sätt?

Annons

– Det kanske är jag? När jag var liten var jag i alla fall lillgammal. Jag gjorde en egen tidning som om ut varje måndag under flera års tid. Alla stackars släktingar tvingades prenumerera…

Vad är det nyttigaste du brukar äta?

– Broccoli, kanske? Om man äter något grönt kan man unna sig en hamburgare sedan!

Anders, då?

– Han är nog ganska nyttig av sig. Äter mest fisk och vegetariskt. Jag unnar mig dock gärna en köttbit.

Vilken sida av dig har knappt kommit fram i medias strålkastarljus?

– Att jag har två sidor. En social sida med jobb, vänner och mingel. Sedan har jag en helt annan sida där jag är ganska tillbakadragen och helst vill vara för mig själv. Privat gillar jag inte att stå i centrum.

Vad kan du ibland störa dig på hos dig själv?

– Att jag har svårt att komma ihåg namn och ibland även ansikten. Det är tyvärr ett handikapp i mitt jobb.

Vad är din yrkesplan B – om du tröttnar på att jobba som journalist?

Annons

– Det är ju redan för sent att gifta sig rikt – så jag får väl sätta mig i skolbänken igen. Jag skulle nog tycka att det vore spännande att vara alltifrån polis till advokat – eller varför inte pilot?

Henrik Alsterdal om känslorna för Anna Brolin

Vem är den kändaste personen som gjort avtryck i ditt hem?

– Varken Brad Pitt eller Julia Roberts har varit här. Däremot Maria Forsblom som var över och åt risotto och drack bubbel.

Vem är din kändisbästis?

– Jag är nog bekant med de flesta svenska kändisar, men om vi ska välja en bästis får det bli min tv-fru Anna Brolin. Hon är en virvelvind som man inte kan ha tråkigt med!

När grät du senast av sorg eller smärta?

– Jag gråter mest av vemod. Jag har en nostalgisk sida och blir lätt tårögd över gamla fotografier och diverse lerkrukor och fågelholkar som barnen gjort i skolan.

Vad fotar du oftast med din mobilkamera förutom dina familjemedlemmar?

– Naturbilder ute vid vår stuga i St Anna skärgård är jag bra på! Jag har nästan helt slutat ta selfies eftersom jag bara har en min, och den har jag tröttnat på.

Annons

Vad har du börjat uppskatta i mogen ålder?

– Jag har slutat ställa en massa krav på mig själv. Och jag njuter av vardagen. Till exempel att få vara ledig en vanlig tisdag och äta långlunch på stan helt själv. Finns det något bättre?

Slutligen Henrik, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Den första kaffekoppen på morgonen är svårslagen. Varför är det bara den första koppen som är riktigt god? De övriga tre hinkar man bara i sig utan någon större njutning. En av livets alla gåtor!

FOTO: Jari Kantola/TT, TV4

Annons