LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Henrik Dorsin fast i sängen – tunga kollapsen: ”Inte kontaktbar”

17 jul, 2024
henrik dorsin och frun
Komikern Henrik Dorsin har en alldeles enorm karriär bakom sig, men inte utan vissa bakslag. Nu öppnar han upp om svåra tiden.
– Vad fan är det jag håller på med? säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så fick Frank Dorsin rollen i Bonusfamiljen – har sin pappa Henrik att tackaBrand logo
Så fick Frank Dorsin rollen i Bonusfamiljen – har sin pappa Henrik att tacka

Med sin snåla och udda karaktär Ove Sundberg i Solsidan nådde komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 46, in till svenska folkets hjärta.

Men även om det är karaktären han blivit mest känd för är det långt ifrån allt han åstadkommit i sin gedigna karriär.

Han driver tillsammans med humorkollegan Michael Lindgren, 46, samt Conrad och Tova Nyqvist, den anrika Scalateatern i Stockholm där han frekvent sätter upp föreställningar av allra högsta klass.

Henrik Dorsin om utbrändheten – oron för kollegorna

I ett färskt avsnitt av intervjupodcasten Värvet, ledd av Kristoffer Triumf, 50, diskuterar de båda komikerns privatliv så väl som karriär. Där öppnar den annars så glada och energiska Henrik Dorsin upp om en extremt svår period i hans liv.

– Jag blev som man säger utbränd. Jag fick covid i två veckor, så hände det massor av saker samtidigt där. Det var en oro för teatern, jag hade skrivit den förra revyn och vi visste inte om vi skulle kunna spela den. Har vi gjort allt jobb i onödan? säger han och tillägger:

Annons

– Oron över att man har engagerat människor som ska göra det här.

Kunde inte resa sig upp ur sängen

Utöver sjukdomsfallet och bekymren ifall de skulle kunna sätta upp revyn spökade även en del privata saker i Henrik Dorsins liv vid tillfället.

Allt detta ihop med ytterligare arbete med den senaste Jönssonligan-filmen gjorde att han inte orkade mer.

– Jag hade jobbat jättehårt med den här Jönssonligan-filmen vi gjorde som var ett ganska tungt projekt, och hade känt det här på mig så jag hade sagt att jag skulle vara ledig ett helt år, men det året hade inte blivit ledigt, det åts upp, säger han och berättar om symtomen för Kristoffer Triumf:

– Jag gick redan på knäna, sen var det bara så där att jag mer eller mindre inte kom ur sängen eller var riktigt kontaktbar. Jag verkligen tvivlade på vad fan det är jag håller på med.

Utbrändheten kom trots att folk i hans närhet larmade om att han kanske borde sakta ner vad gäller jobb.

– Det var mycket, jag jobbade jättemycket där. Folk har sagt till mig att. ”Henrik, du kommer inte greja det att jobba så här”, och höjt ett varningens finger. Jag tycker själv att jag tackade nej till saker, säger komikern.

FOTO: TT

Annons