LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Henrik Dorsin tar ett steg tillbaka i äktenskapet med Hanna: ”Gett varandra space”

28 aug, 2024
Till vänster: Närbild Henrik Dorsin som tittar åt höger. Till höger: Henrik Dorsin bredvid sin fru Hanna Dorsin på en filmpremiär. De står framför en fondvägg och tittar rakt in mot kameran. Henrik har helt neutral min och Hanna ler lätt.
Henrik Dorsin har varit tillsammans med sin hustru Hanna i 22 år.
I en intervju med Femina berättar han nu om relationen.
– Vi har gett varandra space, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så fick Frank Dorsin rollen i Bonusfamiljen – har sin pappa Henrik att tackaBrand logo
Så fick Frank Dorsin rollen i Bonusfamiljen – har sin pappa Henrik att tacka

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 46, känner många igen som Ove Sundberg i Solsidan, där de två sista säsongerna ska spelas in i höst.

Henrik är också med och driver den anrika Scalateatern i Stockholm, där han i höst har premiär med föreställningen Svenska revyn tillsammans med Johan Ulveson, 70, och Vanna Rosenberg, 51.

Privat är Henrik sedan 2008 gift med Hanna Dorsin, 51, och paret har sönerna Frank, 18 och Sigge, 15.

Henrik Dorsin om relationen med hustrun Hanna Dorsin

Tidigt i karriären var Henrik med och startade humorgruppen Grotesco, där också hans fru Hanna var med.

Annons

Paret träffades för 22 år sedan på en krog i Stockholm via gemensamma vänner. Till Femina berättar han varför han tror att de har kunnat hålla ihop såpass länge.

– Det går naturligtvis upp och ner. Jag tror att det har att göra med att vi har gett varandra space. Hon har sitt och jag har mitt. Sedan har vi jävligt roligt tillsammans när vi hittar på saker. Vi har våra söner också som … Jag vet inte. Jag har tänkt ganska mycket på det där, men har svårt att formulera det, säger han och fortsätter:

– Man ser runt omkring sig hur folk skiljer sig, och man vet ju aldrig vad som händer oss heller, men jag tror det hjälper att vi har en tolerans mot varandra. Ett slags realism kring vad som är ett förhållande. Ibland är det bra, ibland är det dåligt. Men vi fyra i familjen har väldigt roligt tillsammans. Jag vill vara med dem.

Henrik Dorsin om utbrändheten

Hänt har tidigare rapporterat om Henrik Dorsins kollaps. Under coronapandemin blev han ordentligt sjuk, och gick sedan in i väggen.

Annons

– Jag gick redan på knäna, sen var det bara så där att jag mer eller mindre inte kom ur sängen eller var riktigt kontaktbar. Jag verkligen tvivlade på vad fan det är jag håller på med, har han tidigare sagt i podcasten Värvet.

Efter en tids återhämtning och terapi märkte han att lusten började komma tillbaka igen. Idag mår han bättre, men går fortfarande i terapi privat då och då.

– Jag är lite segare, men jag tycker att jag blivit en bättre människa. Jag är bättre på att vara tydlig med vad jag känner och känner mig mer trygg med vad jag vill. Jag har ett annat självförtroende, säger han till Femina.

FOTO: TT

Annons