LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Henrik Dorsins livskris – orkar inte ta hand om barnen: ”Förnedrande”

21 jul, 2024
Till vänster: Henrik Dorsin som Ove Sundberg i Solsidan. Till höger: Närbild Henrik Dorsin när han var med i Efter fem.
Henrik Dorsin har en lång karriär i ryggen som skådespelare och komiker.
Men i podcasten Värvet berättar han nu om hur han funderar på vad det är han egentligen håller på med, och att han hellre hade velat valt att inte vara den roliga.
”Jag hade velat vara normal”, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjarBrand logo
Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjar

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 46, har hunnit med mycket i sin karriär. Han var ju bland annat med i humorgruppen Grotesco, varit julvärd i SVT och haft flera uppsättningar på Scalateatern.

Mest hyllad och igenkänd är han nog för sin roll som den snåle Ove Sundberg i Solsidan. Men att fortsätta jobba som komiker har inte alltid varit en självklarhet för honom.

Henrik Dorsin om sitt jobb: ”Jag hade velat vara normal”

När Henrik Dorsin gästar podcasten Värvet med Kristoffer Triumf, 50, berättar han att i hela sitt liv haft en ambition att vara rolig. Men hade han fått välja själv hade han hellre valt något annat.

– Det är från början en överlevnadsinstinkt. Det har jag ju kommit fram till i terapi. Jag hade nog inte valt att vara den roliga, om det stod ett val. Jag hade velat vara normal, eller vad man ska säga. En vanlig, vad det nu är för något.

När han fyllde 40 berättar han att kände en mättnad på sitt jobb. Fram tills då hade det alltid funnits ett mål att få jobba med hans idoler, men under en period gick flera av dem bort.

Annons

– Och den tanken slår mig, och jag får slå undan den, men ”vad är det egentligen jag håller på med?”. Jag ska ta på mig en lustig peruk eller ställa mig och säga roliga grejer... Ibland kan jag bli såhär, är det inte lite förnedrande? Och tänk om ingen skrattar och sådär.

Henrik Dorsins kris – orkade inte ta hand om sina barn

En viss period var tvivlet på hans yrke extra påtagligt. Under pandemin blev Henrik Dorsin nämligen utbränd, något som Hänt tidigare rapporterat om.

I Värvet berättar Henrik att det helt enkelt blev för mycket samtidigt, och på det fick han corona.

– Så jag gick redan på knäna och sen var det bara att jag mer eller mindre inte kom ur sängen, eller var riktigt kontaktbar. Och jag verkligen tvivlade på vad fan det är jag håller på med.

Annons

Henrik är gift med Hanna Dorsin, 51, som han har sönerna Frank, 18 och Sigge, 15, med. I Mia Skäringers podd Skalla dagen har han tidigare berättat att han då inte orkade ta hand om sina barn.

– Jag kände mig dålig. Det kändes som att alla var arga på mig. Vad jag än gjorde så blev det fel. Jag kände mig som en elefant i en porslinsfabrik. Vart jag än rörde mig så blev det fel. Jag ställde in mjölkpaketet bland glasen och glaset i kylskåpet, lite som den förvirrade professorn.

FOTO: TV4 / Skärmdump

Annons