LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Hjalle och Heavy inte överens – kräver en miljon kronor: ”Onödigt”

25 okt, 2024
Hjalle och Heavy
Hjalle och Heavy var ett riktigt radarpar i tv-rutan – sedan försvann de helt.
Hänt har snackat med den ena halvan av duon, som berättar varför man aldrig ser dem längre.
– Det kostar en miljon att boka Hjalle och Heavy, säger Jonas Stentäpp till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?Brand logo
Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?

Det var i slutet på 90-talet som kompisduon Hjalmar ”Hjalle” Östman, 48, och Jonas Stentäpp, 49, blev rikskända som Hjalle och Heavy. I TV4:s fredagsunderhållning På rymmen blev duon ”jagade” över hela Sverige av både tv-tittare och kända profiler, som bland andra Lasse Kronér, 61. Varje vecka gjorde de en låt som handlade om den så kallade spårhunden som förföljde dem.

För Hänt berättar Jonas att succén blev kortlivad för honom och vännen Hjalle.

– I ett år kunde vi försörja oss på det, sen la vi ner. Vi ville inte bli patetiska b-kändisar, säger han.

Hjalle och Heavy
Hjalle och Heavy i 20-årsåldern. Patrik Österberg

Jonas Stentäpps liv idag – efter succén med Hjalle

Hjalle och Heavy ville sluta på topp och valde därefter att tacka nej till alla tv-erbjudanden de fick.

Annons

– Det var en rolig grej där och då. Vi ville inte krama ur det mer, det hade bara blivit sämre och sämre. Då var det bättre att sluta. Ingen av oss ville inte bli barnstjärnor, säger han till Hänt.

Efter att de lagt detta kapitel bakom sig valde Jonas att plugga journalistik. Han jobbar idag på Sveriges enda renodlade folkracesajt, Folkracepuls. Han och Hjalle gör fortfarande musik ihop i bandet Mimikry.

– Vi får ett gage, men vi alla har också heltidsjobb utanför det. Pengarna vi får för spelningar går till att betala turnébuss, replokal, inspelning av nya skivor. Har vi tur har vi en liten summa över efter det.

Så mycket pengar kostar det att boka Hjalle och Heavy

Trots att vi inte få se duon speciellt ofta är de fortsatt goda vänner. De bor båda två i Borlänge och har bildat familj på varsitt håll.

Annons

– Vi är ganska vanliga killar som spelar punkrock på helgerna.

Många andra duor har splittrats på grund av bråk, men Hjalmar Östman och Jonas Stentäpp har aldrig hamnat i en sådan konflikt. Det finns dock ett område där de tänker lite olika. Jonas ställer gärna upp i tv-sammanhang, medan Hjalle gärna håller sig undan rampljuset.

– Jag tycker det är roligt med nya saker och kan tycka det är kul att vara med i tv. Hjalle känner att han inte får ut något av det. Jag var ju bland annat med i det här programmet 101 sätt att åka ur en gameshow, som spelades in i Argentina.

Varför tackade Hjalle nej till det?

– Han ville inte vara med, han tycker det är onödigt. Vi har fått våra förfrågningar genom åren men det kostar en miljon att boka Hjalle och Heavy. Då säger vi ja.

FOTO: TT, Facebook

Annons