LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Kängan efter drastiska förändringen – interna kritiken mot TV4-profilerna: ”Litar mer…”

01 aug, 2024
Idol-Albin Tingwalls ärliga känslor om nya juryn.
Kommer sakna det gamla gänget:
"Litar mer på den gamla juryn", skriver han i ett meddelande till Hänt.
Annons
Smash into pieces-stjärnan om den svåra förlossningen – så mår alla nuBrand logo
Smash into pieces-stjärnan om den svåra förlossningen – så mår alla nu

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Albin Tingwall, 21, gjorde sin debut i Idol 2022 och tog sig hela vägen till finalen, där han mötte sin ex-flickvän Nike Sellmar, 29, som han dessutom förlorade mot.

I våras var Albin med och tävlade i Melodifestivalen med bidraget Done Getting Over You och mellan sin tid i Idol och sitt deltagande i mello 2024 släppte han tre singlar, inklusive en egenkomponerad jullåt.

Idolveteranerna får nya ersättare i säsongen 2024

När Albin tävlade i det folkkära programmet bestod juryn av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Katia Mosally. Sedan dess har mycket förändrats.

I årets program är det klart sedan en tid tillbaka att Kishti och Alexander lämnar Idoljuryn. Inför Idols 20-årsjubileum tar istället sångerskan Peg Parnevik och managern Arash "Ash" Pournouri plats vid jurybordet.

Beslutet om de nya jurymedlemmarna har mötts av en del kritik, vilket bland annat TV4 har rapporterat om.

Annons

Kritiken har bland annat varit mot Arash, som grundar sig i anklagelser om att han inte tillräckligt beaktade Tim Berglings behov av återhämtning och vila under tiden han var manager för musikstjärnan innan Tim begick självmord 2018.

Albin Tingwalls ärliga ord om nya idol-juryn

Nu delar Albin med sig av sina åsikter om den nya sammansättningen av jurymedlemmar i ett meddelande till Hänt.

”Absolut! Såklart tycker jag om bagge och Katia otroligt mycket. Vet att de dels har väldigt mycket erfarenhet men de bidrar dessutom med olika erfarenheter vilket är bra. Kommer självklart sakna kronlund och Kishti. Kishti hade otroligt bra koll på sång och sångteknik och Kronlund har varit en etablerad låtskrivare internationellt. Utifrån det perspektivet så litar jag mer på den gamla juryn", skriver Albin och fortsätter:

"Också för att jag inte vet hur mycket erfarenhet Peg har. Ash byter ut kishti, vilket gör att nu kommer det saknas någon i juryn som förstår sig på sångteknik, vilket är otroligt viktigt att ha i juryn!"

Förutom Peg och Arash består Idoljuryn fortfarande av veteranerna Anders och Katia, som kanske får guida de nya medlemmarna. Albin är säker på att det kommer gå bra, trots allt.

"Men jag tror också på att det kommer bli bra! Alla är ju sjukt duktiga och etablerade. Men kommer sakna gamla kvartetten!”, avslutar Albin.

FOTO: TT/TV4

Annons