LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Ingvar Hirdwall död i suicid – änkan Marika Lindström om ofattbara sorgen

21 jul, 2024
ingvar hirdwall och marika
Skådespelaren Ingvar Hirdwall lämnade jordelivet i fjol.
Nu berättar änkan Marika Lindström att maken begick självmord.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på PippiBrand logo
Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på Pippi

Ingvar Hirdwall var en av svenska folkets mest älskade skådespelare och mest känd är han nog för sin ikoniska roll som "grannen i Beck".

Ingvar avled i april förra året vid 88 års ålder, vilket var en stor förlust för många. Hänt har tidigare rapporterat om sorg från Beck-kollegan Peter Haber, 71, som beskrev honom som "oersättlig" efter hans bortgång.

Men nu avslöjar Ingvars änka, Marika Lindström, 77, den tragiska nyheten att Ingvar faktiskt tog sitt eget liv.

Marika delar med sig om Ingvar Hirdwalls bortgång

Marika berättar i en intervju i Aftonbladet att det har varit väldigt svårt och smärtsamt för både henne och de närstående. Hon har inte pratat om det tidigare eftersom det är så svårt att diskutera.

– Det finns en slags stigmatisering runt det som är jobbigt för oss som är kvar, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi har inte haft någon avsikt att hålla det som en hemlighet... men det är ju ingen lätt sak att prata om. Det är ju inte ett samtalsämne man öppnar med när man träffar människor. Därför att det är svårt, det är död, det är svårt att prata om över huvud taget.

Annons

Tiden efter Ingvars död har varit svår för Marika

Tiden efter makens död har varit oerhört tuff för Marika, och hon berättar att hon har mått väldigt dåligt. Trots den stora smärtan känner hon att det är viktigt att öppna upp om självmord.

– Man får ta en dag i taget. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är klart att jag vill må bra, jag försöker må bra men det är klart att det inte är jätteroligt. Jag kan hålla mig för skratt om jag säger så.

Marika spelar för närvarande in en film med titeln Biodlaren, som fokuserar på konsekvenserna av att inte prata om självmord. Genom att använda sina egna erfarenheter hoppas hon kunna bidra till en förändring.

FOTO: TT

Annons