ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Ingvar Kamprads tre söner ärvde allt – dottern Annika utesluten från arvet

25 okt, 2024
ikea grundaren ingvar kamprads alla barn
Ingvar Kamprad gick bort i januari 2018 och efter sig lämnade han fyra barn, varav de tre sönerna ärvde Ikea.
Dottern Annika däremot blev utan – för Hänt berättar hon om livet idag!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilsson vägrar fler barn: ”Aldrig i livet”Brand logo
Tommy Nilsson vägrar fler barn: ”Aldrig i livet”

Nu har det snart gått sju år sedan Ikea-grundaren Ingvar Kamprad lämnade jordelivet, 91 år gammal. Efter sig lämnade han fyra barn – tre biologiska söner som han fick med Margareta Kamprad, och en adoptivdotter från äktenskapet innan henne med Kerstin Wadling.

Det är sedan tidigare känt att Ingvar innan sin död gjorde en uppgörelse med adoptivdottern, vad det gäller hans arv. I den beslutades att det enbart är sönerna Peter, Mathias och Jonas Kamprad som ärver och driver Ikea-imperiet vidare.

Ingvar Kamprads söner ärvde Ikea – dottern fick ingenting

Annika Kihlblom däremot lever ett anonymt men långt ifrån fattigt liv. Vid sin pappas död delade hon nämligen lika med bröderna på hans privata förmögenhet – vilken uppskattades till 750 miljoner kronor.

Annons

Så även om bröderna är långt mycket rikare än dottern, har Annika tidigare berättat i intervjuer att hon är nöjd med uppgörelsen. Författaren av boken Historien om IkeaBertil Torekull, Ingvar Kamprads nära vän och levnadstecknare, har tidigare berättat om bonussyskonens obefintliga relation.

Ingvar kamprads fru och barn
Ingvar med sonen Peter och frun Margareta, år 1969. Foto: Roger Tillberg/TT

– Jag har aldrig hört dem yttra ett ord om henne, sade Bertil Torekull i intervju med Expressen, och tillade att Ingvar enbart hade gott att säga om sin dotter och hur hon valt att leva sitt liv.

När Hänt nu ringer upp Annika för att kolla läget, bekräftar hon att hon aldrig jobbat med eller på Ikea. Däremot gjorde hennes dotter Helena Kihlbom – Ingvars barnbarn – det under många år som avdelningschef.

Annons

– Ja, hon har jobbat på Ikea, bekräftar Annika för Hänt.

Så lever Annika Kihlbom idag – släppt egna företaget

Numera driver Helena det egna företaget, Resultatlyftet AB, vilket mamma Annika grundade.

Enligt Allabolag.se bedriver de verksamhet ”inom coachning, personlig utveckling, ledarskapsutveckling, rådgivning, föreläsningar och organisationsutveckling”

Numera har 66-åringen inget med företaget att göra. Idag lever hon ett stillsamt pensionärsliv på sin hästgård i Bålsta, söder om Uppsala. Somrarna spenderas också delvis på sommarstället i Norrtälje.

Jobbar du något med det egna företaget?

– Nej, inte nu längre. Nu är jag pensionär!

Förstår! Men du mår bra och så?

– Ja, absolut.

FOTO: TT, Ikea

Annons