LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Instruktörerna i Elitstyrkans hemligheter Sverige – familj och smeknamn

28 okt, 2024
Elitstyrkans hemligheter Sverige
Bella, Slam, KP och Pam är alla instruktörer i Elitstyrkans hemligheter Sverige.
Har de familj och barn? Var kommer deras smeknamn från? Hänt har koll på allt du vill veta om dem!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänt utmanar Jesper Blomqvist i heta frågor – dejtade han någon i Let's dance?Brand logo
Hänt utmanar Jesper Blomqvist i heta frågor – dejtade han någon i Let's dance?

Äntligen dags för en ny omgång av för Elitstyrkans hemligheter Sverige! I säsongen som sänds hösten 2024 får vi se ett par deltagare som tittarna kan känna igen sedan tidigare från tv. Det är då dansaren Niklas ”Nik Alexander” Arleryd, 31, och Biggest loser-tränaren Sabina Dalfjäll Vassiliou, 45.

Instruktörer är de tidigare elitsoldaterna Petra ”Pam” Malm, 45, Jesper ”Bella” Berlin, Anders ”Slam” Eriksson, och Johan ”KP” Reispass. Vilka är de egentligen utanför programmet?

Annons

Anders ”Slam” Eriksson: ”Min fru ville separera”

Anders ”Slam” Eriksson

Anders har varit en del av specialstyrkan SOG, Särskilda Operations Gruppen, och är numera instruktör för Röjdykardivisionen inom Försvarsmakten. På grund av sekretess kan Anders, som alltså går under kodnamnet Slam, inte prata offentligt om sitt förflutna. Något han har varit öppen med är att han inte alltid har mått bra psykiskt.

– För ett år sedan ville min fru separera. Det fanns inte på min karta så jag gick ner mig ganska kraftfullt och blev deprimerad. Då tog jag hjälp av terapi, har Anders berättat i Maratonpodden.

Annons

Vad heter Anders på Instagram? Där går han under namnet slam_hasse.

Jesper ”Bella” Berlin om flytten med familjen

Jesper ”Bella” Berlin

I programmet går han under smeknamnet Bella, som alltså kommer från Jesper Berlins smeknamn. Jesper kommer från Tierp men flyttade med familjen till ett hus i Västanbyn för tre år sedan.

– Vi bestämde oss för att flytta till ett hus som vi verkligen ville bo i och inte styras av jobb och liknande. Vi scannade av hela Sverige och fann ett hus i Sandviken som uppfyllde våra kriterier, säger han till Gefle dagblad.

Annons

Jesper är gift med Lotta och tillsammans har de barnen Viggo och Sigge. Han har varit verksam inom Försvarsmakten i 30 år, varav 14 år inom militärens särskilda operationsgrupp, SOG.

På Instagram heter han jeppeberlin!

Johan Reispass om sitt smeknamn KP: ”Sprider inte det”

Johan Reispass

Hur kommer det sig att Johan Reispass går under smeknamnet KP i Elitstyrkans hemligheter Sverige? Det berättar han i Lördagsgästen.

– Det var på specialförbanden som jag fick namnet KP. Det finns en rolig historia bakom det men det brukar stanna inom förbandet, man sprider inte det, säger han i podden.

Annons

Johan tillbringade 17 år i specialförbanden innan han beslutade sig för att lugna ner tempot och jobba på ett och samma ställe, som blev Revingehed i Skåne. I en intervju med Officerstidningen avslöjar Johan Reispass att han bor i ett hus på landet och har två söner. På Instagram heter han kp_nr.66!

Därför kallas Petra Malm för Pam

Petra Malm

Den i gänget som är absolut kändast är ändå Petra Malm. Hon syns inte bara i Elitstyrkans hemligheter Sverige utan även Robinson, där hon tillsammans med Anders Lundin, 66, agerar programledare.

Annons

Petra är gift med maken William Malm, 43, som hon varit ihop med i 20 år. De bor ihop i Arvidsjaur med sin dotter och jaktlabradoren Dimma, som kom till familjen 2020.

2010 blev Petra Malm den första kvinna i Sverige att ta plats i Försvarsmaktens särskilda operationsgrupp, SOG. Namnet Pam kommer egentligen från kodnamnet Paddan.

– Jag såg verkligen ut som en sköldpadda med min stora ryggsäck och mina två små korta ben. Jag var som en ninja turtle bakifrån, har Petra förklarat i P1 dokumentär.

FOTO: TV4 play

Annons