LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Miljardär-vännerna dog inom 48 timmar – otäcka omständigheterna

23 aug, 2024
IT-miljardären Mike Lynch fanns ombord på lyx-yachten som sjönk tidigare i veckan. Han sögs ner i havet och dog.
Nu riktas blickarna mot Mike Lynchs kompanjon Stephen Chamberlain – som blev påkörd och dog, bara 48 timmar tidigare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Wiktoria Johansson om Diggiloo-turnén – artisten hon kommit närmastBrand logo
Wiktoria Johansson om Diggiloo-turnén – artisten hon kommit närmast

I veckan kom den otroligt tragiska nyheten om att en brittisk lyx-yacht sjunkit utanför Siciliens kust. Bayesian var 56 meter lång och enligt uppgifter ska den ha kapsejsat på grund av en vattentromb utanför fiskebyn Porticello. Olyckan inträffade i måndags klockan 04 på morgonen.

Boende som fått förlisningen på film säger att hela yachten försvann under ytan inom loppet av bara 60 sekunder.

Ombord på båten fanns bland andra den brittiske IT-miljardären Mike Lynch och hans 18-åriga dotter. De har dessvärre hittats döda.

Kollegan Stephen Chamberlain död

Mike Lynch var en stor affärsman och tillsammans med affärspartnern Stephen Chamberlain kallades männen "Storbritanniens Bill Gates". I juni ska Mike och Stephen ha setts tillsammans när de firade och jublade över att ha blivit friade i en miljardhärva kring IT-bolaget Autonomy, där de båda suttit som VD och vice VD. En förlust i målet kring Autonomy hade kunnat innebära 20 års fängelse.

Annons

Men de klarade sig alltså helskinnade ur situationen och har sedan dess njutit av sommaren – fram tills nu då när de båda är döda.

Bara 48 timmar innan Bayesians förlisning blev nämligen Stephen påkörd och dog, när han var ute och joggade i närheten av sitt hem i England. Han dödförklarades i måndags, samma dag som Mike Lynch försvann i djupet.

Starka misstankar väcks – var det verkligen en olyckshändelse?

Att de båda männen ska ha dött inom loppet av 48 timmar är något som nu väcker starka misstankar om det verkligen var olyckshändelser...

Båten som tog Mikes liv ska dessutom ha varit väldigt säker och svårsänkt.

– Det gör mig galen. Om man följt de korrekta rutinerna är den osänkbar, säger Giovanni Costantino, VD för koncernen som byggt Bayesian, till The New York Times.

Sedan dödsfallen blev kända har duons kopplingar till den internationella spionvärlden fått stor uppmärksamhet. Speciellt eftersom deras företag ska ha haft högt uppsatta medarbetare från brittiska underrättelsetjänsten MI5 och amerikanska NSA.

Nu utreds det för fullt om Mike och Stephen hade kopplingar inom kriminella kretsar. Trots den friande domen så har andra domstolar kommit fram till att mygel i stor skala ägt rum.

bayesian
Räddningstjänst har sökt efter den förlista Bayesian sedan dess. Alberto Lo Bianco/Shutterstock

FOTO: Lo Bianco/Fotogramma, Shutterstock

Annons