LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Jan Malmsjö och Marie Göranzons svåra tid ihop: ”Åt helvete!”

30 sep, 2024
Jan Malmsjö och Marie Göranzon
På 90-talet tvingades Jan Malmsjö skjuta upp sina pensionsplaner efter att ha gjort enorm ekonomisk förlust.
Idag drar Om jag hade pengar-stjärnan in över en miljon kronor om året – trots att han sedan länge tackat för sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Siw Malmkvist om saknaden efter sambon Fredrik Ohlssons bortgångBrand logo
Siw Malmkvist om saknaden efter sambon Fredrik Ohlssons bortgång

Skådespelaren Jan Malmsjö, 92, närmar sig 100-strecket. Han har hållit ihop med sin älskade Marie Göranzon, 81, i över 50 år men när hon hyllades i TV4:s Vilket liv! nyligen lyste han med sin frånvaro i lokalen. Istället var han med via länk. Hur är det egentligen med hans hälsa, kan man undra då?

Så mår Jan Malmsjö idag: ”Är ju urgammal”

I Malou möter berättade Marie att hennes man befinner sig på en dagverksamhet två dagar i veckan och att hon alltså får lite avlastning.

– Han älskar att vara där. Jag tror han sjunger där också, jag misstänker att han har fått en ny publik. Men det är ju bra!, sa hon i programmet.

Jan Malmsjö
Jan Malmsjö på Bodyguard-premiären. Karin Törnblom/TT

Jan Malmsjö lider av en rad krämpor, som bland annat kronisk artros. Han har dessutom drabbats av stroke två gånger, vilket orsakar en del lidande.

Annons

– Han kämpar på, sa Marie till Hänt i våras om makens hälsa.

I samband med Maries medverkan i Vilket liv! gjorde 92-åringen en intervju med Expressen där han berättar att han trots allt känner sig pigg.

– Jag är ju urgammal. Jag är snart 100 år. Jag mår utmärkt. Utmärkt mår jag. För det är huvudsaken – att man mår bra, säger han till tidningen.

Marie Göranzon
Marie Göranzon i Bianca. Karin Törnblom/TT

Hade inte råd att gå i pension efter miljonförlusten

Jan Malmsjö slog igenom i musikalen Stoppa världen – jag vill stiga av på Scalateatern 1963 men av förklarliga skäl var det länge sedan vi fick se honom på scen. Faktum är att skådisen redan på 90-talet var redo att säga hej då till publiken, men ett ekonomiskt bakslag satte stopp för planerna.

Härvan började 1996 när Jan köpte en kursgård och startade bolaget Blinkarp AB. Musikalstjärnan skulle undervisa i bland annat meditation – men intäkterna uteblev. Året därpå bytte de namn till Malmsjögården i ett försök att locka fler besökare och dessutom gick Jan in med ytterligare en halv miljon kronor för att rädda företaget.

1998, två år efter att hjärteprojektet startat, gick Blinkarp AB i konkurs. Skulderna uppgick till 7,2 miljoner kronor och Jan Malmsjös pensionering sköts upp.

Annons

– Jag är tvungen att fortsätta för att inte vara barskrapad. Så illa blev det. Jag förlorade något så fruktansvärt med pengar. Jag orkar inte prata så mycket om det. Men det gick åt helvete, sa han i en intervju med Aftonbladet 2002.

Frågan är då hur det står till med Jans ekonomi idag? Hur mycket pengar tjänar han egentligen? Hänt har begärt ut hans lön hos Skatteverket!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket pengar tjänar Jan Malmsjö – drar in miljoner

Jan Malmsjö
Jan Malmsjö tillsammans med frun Marie Göranzon. Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 208 900 kronor.

2023 kunde Jan Malmsjö leva gott på strax över 100 000 kronor i månaden. Det är inte en dålig pension! Medelpensionenen i Sverige ligger på 25 500 kronor för män, så Fanny och Alexander-stjärnan har möjlighet att leva lite lyxigare än en vanlig Svensson.

Hustrun Marie Göranzon hade en genomsnittlig månadslön på 143 900 kronor samma år så det här paret går det onekligen ingen nöd på. De bor dessutom i en lägenhet på Strandvägen, Sveriges dyraste adress, som är värderad till 30 miljoner kronor.

FOTO: TT

Annons