LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Jenny Strömstedt försvinner från Nyhetsmorgon – nu bekräftar TV4 beslutet

15 okt, 2024
Jenny Strömstedt
Efter snart tio år på Nyhetsmorgon förändras nu Jenny Strömstedts roll på TV4.
Hon kommer få ett helt nytt uppdrag på kanalen.
– Stor glädje, säger Jenny i ett uttalande.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedt, 52 är en av Sveriges mest folkkära programledare. Sedan 2005 har hon glatt hälsat tittarna godmorgon i Nyhetsmorgon, vilket gör henne till en riktig veteran på TV4.

Men efter nästan tio år förändras nu Jennys roll på kanalen. Hon har nämligen fått ytterligare två uppdrag – ett nu under hösten, och ett som startar efter årskiftet – vilket gör att vi inte kommer få se lika mycket av Jenny i Nyhetsmorgon framöver.

Jennys nya uppdrag på TV4 – förändringen på Nyhetsmorgon

Jenny är just nu aktuell med TV4 Talk - USA Valet som är kanalens bevakning av det stundande amerikanska presidentvalet. Fram till valet har avgjorts kommer därför Jenny befinna sig mitt i händelsernas centrum tillsammans med USA-kännaren Andreas Utterström.

Annons

Nyligen kom också nyheten att Jenny kommer vara med och programleda TV4:s nya satsning Nyhetsdagen. Där får se Jenny tillsammans med programledarna Soraya Lavasani, Jenny Alversjö och Thomas Ritter som kommer följa nyhetsutvecklingen under vardagarna.

– Det är med stor glädje som vi drar igång Nyhetsdagen. Våra tittare är redan med oss på morgonen och efter fem som fångar en stor och trogen publik. Nu håller vi öppet hela dagen, säger Jenny i ett uttalande och fortsätter:

– Det här visar också att våra tittare är måna om att hålla sig uppdaterade och att de litar på oss att leverera senaste nytt. Sen hoppas vi kunna erbjuda ett gott sällskap också.

Nyhetsdagen kommer rulla varje vardag från 12.00 fram till 17.00, alltså efter Nyhetsmorgon och innan Efter fem och Jenny kommer dyka upp i rutan under onsdagar i det nya programmet.

Jenny kommer dessutom forfarande synas i Nyhetsmorgon under lördags-sändningarna.

FOTO: TV4

Annons